• HALKALI-GEBZE 105 DAKİKA

    4 yıldır kapalı olan Halkalı-Gebze banliyösünde sona geliniyor. 29 Ekim'de hizmete girecek olan hatla 185 dakikada olan Halkalı-Gebze arası 105 dakikaya inecek.

  • İstanbul’un ulaşım ağının en önemli unsurlarından biri olan Halkalı-Gebze banliyö hattı tamamlanmaya yaklaştı. Bazı noktalarda 24 saat aralıksız devam eden çalışmalar günden güne hızlanıyor. 19 Haziran 2013’teki son seferinin ardından yenileme çalışmaları için kapatılan İstanbul banliyösünün yaklaşık bir yıl sonra 3’üncü Havalimanı ile aynı gün 29 Ekim 2018’de açılması hedefleniyor. Devletin zirvesinde de takip edilen hattın inşaatını geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile havadan gezerek inceledi.

    MARMARAY’LA BİRLEŞECEK

    Uzmanlar Marmaray’la birleşerek İstanbul’u boydan boya geçecek hattın açılmasıyla İstanbul trafiği ve metrobüslerdeki kalabalığın hafifleyeceğini belirtiyor. Hattın çalışmaya başlamasıyla mevcut boğaz köprülerinin de yükü azalacak. Halkalı-Sirkeci ve Söğütlüçeşme-Gebze arasındaki banliyö hatları, İstanbul-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine entegrasyon için kapatılmıştı. Marmaray’ın yapılması ile Ankara’dan İstanbul Pendik’e kadar gelen tren yolu Marmaray entegrasyonu sayesinde Halkalı’ya kadar uzayacak.

    MESAFE 80 DAKİKA KISALACAK

    Yüzeyde banliyö hattının iyileştirmesiyle Gebze-Söğütlüçeşme ve Halkalı-Kazlıçeşme hat kesimleri inşaatı tamamlandığında Marmaray’a bağlanacak. Bu sayede Gebze-Halkalı arasında kesintisiz yolculuk yapılabilecek. Önceden 185 dakika süren 76 km uzunluğundaki Gebze-Halkalı arasındaki seyahat süresi kesintisiz olarak 105 dakikaya inecek. Yine Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakika ve Söğütlüçeşme’den Yenikapı’ya ise 12 dakikada seyahat etmek mümkün olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir