• BAŞAKKÖY CAMİ’SİNE YENİ MİNARE

    Çatalca Belediyesi yıldırım düşmesi nedeniyle hasar gördüğü için geçtiğimiz aylarda yıkmış olduğu Başakköy Cami'nin 55 metrelik minaresi yerine, yeni minare yaparak hizmete açtı.

  • Çatalca Başakköy Cami’nin birkaç yıl önce yıldırım düşmesi nedeniyle hasar gören 55 metre uzunluğuyla bölgenin en uzun minaresi, cami cemaati ve mahallelinin can güvenliğini tehdit ediyordu. Bu nedenle hasarlı minare Çatalca Belediyesi Fen İşleri ekibi tarafından geçtiğimiz aylarda yoğun güvenlik önlemleri alınarak yıkılmıştı.

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatlarıyla camiye yeni çelik minare yapıldı. Yoğun ve hummalı bir çalışma içine giren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, minare yapımı için temel kazma işini tamamladıktan sonra kalıp çakılması ve minarenin montajı işlemini tamamladı. Ekipler minarenin yapımının ardından çevre düzenlemesini de gerçekleştirerek Ramazan ayına girmeden önce vatandaşların kullanımına hazır hale getirdi.

    Çelik minare yapıldı

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, can güvenliğini tehdit eden minarenin yerine çelik minare yapıldığını belirterek,  “Bizim tek derdimiz, ilçemize hizmet etmektir. Yıldırım düşmesi sonucu hasar gören ve vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden minareyi güvenlik önlemleri altında yıkmıştık. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı öncesinde de ekiplerimiz yeni minare yapımını tamamladı. Mahalle sakinleri Ramazan Ayı’nı idrak ettiğimiz bu günlerde huzur ve gönül rahatlığı içinde ibadetlerini yerine getirebiliyor. Başakköy Cami başta mahalle sakinlerine olmak üzere tüm ilçemize hayırlı olsun” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir