• BAŞARI İÇİN İNANMANIN ÖNEMİ ANLATILDI

    Küçükçekmece Belediyesi’nin okul söyleşileri kapsamında düzenlediği “ Başarı İçin İnanmanın Önemi’’ programın konuğu eğitimci-yazar Hatice Çolak oldu.

  • Güneşparkevleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluşan Çolak, başarının sırlarını ve başarıya giden yolda inancın önemini anlattı.

    “BÜTÜN SAVAŞLAR İLK ÖNCE İNSANIN ZİHNİNDE KAZANILIR’’

    Başarıya ilk önce zihinde inanılması gerektiğini vurgulayan Çolak; “Yapmanız gereken tek şey potansiyelinizi değerinin altında görmeyip, gerçekçi olmanızdır. Bütün savaşlar ilk önce insanın zihninde kazanılır. Beyindeki engelleri ortadan kaldırırsak başarı kendiliğinden gelecektir. Başarısızlık nedenleri; endişelere kapılmak, kazanamayacağınıza inanmak, bu iş olmayacak demek, çalıştığım halde olmuyor, başkaları daha iyi ve ben mahvoldum kelimeleri sizi başarısızlığa götürecek olan kelimelerdir. Hayatınızda şu üç kelimeyi odak noktası yapmanız gerekiyor, üşenme, erteleme ve vazgeçme’’dedi.

    “ÇALIŞKAN OLMAK, ZEKİ OLMAKTAN DAHA ÖNEMLİDİR”

    Çalışmak ile zekâ arasındaki farka da değinen Çolak; “Gelecek çalışkan olanındır. Bir insan zeki olabilir ama zeki olmak demek beyninizi ortaya koyup ona hiç bir şey eklememek değildir. Çalışkan olmak demekse bazen zekadan daha da önemlidir. Eğer çalışkan olursanız o zeki insanı bile geçebilirsiniz. Planlı çalışmak her zaman daha avantajlıdır. Eğer bir planınız yoksa o yolda sendelemeye başlarsınız.  Plan, her işe daha rahat zaman ayırmanızı ve yapmak istediğiniz şeyleri daha huzurlu yapmanızı sağlar’’ dedi.

    ‘’ŞİMDİKİ KARARLARINIZ 10 YIL SONRAKİ HAYATINIZI BELİRLEYECEK’’

    Çolak; “ Yanlış arkadaşlar, zorlamak, mükemmel olmak, başkalarını memnun etmeye çalışmak, acele etmek ve güçlü görünmek başarının önündeki  en büyük engellerdir. Sadece çalışmak gerektiğini düşünerek başarılı olamazsınız. Şu anda ne iseniz bu, geçmişteki zamanda verdiğiniz ya da veremediğiniz kararların sonucudur. Şimdiki kararlarınız da on yıl sonra hangi noktada olacağınızı belirleyecektir. Bir şey yapmazsanız hiçbir şey elde edemezsiniz’’diye konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir