• BAŞARILAR TÜRKİYE

    Türkiye Basketbol Federasyonu'nun daveti üzerine Büyükçekmece Belediye Başkanı  ve Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Kulübü Başkanı Dr. Hasan Akgün ile kurucu Başkan Osman Yeşilgül 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın (EuroBasket 2017) grup kura çekilişine katıldı.

  • Türkiye’nin ev sahibi ülkeler arasında yer aldığı EuroBasket 2017’nin kura çekimi Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Kura çekimine milli takım oyuncuları ile uluslararası basketbol camiasından çok sayıda davetli katıldı. 

     Kura çekiminde büyük bir heyecan yaşadığını belirten Başkan Akgün, A Milli Erkek Basketbol Takımının 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonasında başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirtti. Akgün, “Eurobasket 2017 kura çekimine katılarak milli heyecana ortak olduk. İnşallah takımımızdan milli takıma oyuncu göndererek ülkemize bir kez daha katkıda bulunmuş olur ve Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımımızın milli takıma katkılarından dolayı ilçemiz olarak onur duyarız. Şimdiden Milli takımımıza Eurobasket 2017’de başarılar diliyorum” dedi.

     Dört ülkede, 31 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek turnuvada grup maçları Türkiye (İstanbul), Finlandiya (Helsinki), Romanya (Cluj) ve İsrail’de (Tel Aviv) oynanacak. 24 ülkenin altışarlı 4 grupta mücadele edeceği şampiyonanın 2. tur ve finalleri İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir