• Başkan Akgün’den Büyükçekmece’ye 20 dev eser

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından hayata geçirilen 20 dev eserin açılış törenini gerçekleştirdi.

  • Türkiye’nin en büyük mahalle parklarından biri olan Büyük Atatürk Parkı’nı gezen Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Ümit Özdağ ve Başkan Akgün Büyükçekmece Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın açılışını binlerce Büyükçekmeceli ile birlikte gerçekleştirdi.

    “Bizim varlık nedenimiz sizlere hizmet etmektir”

    Törende konuşan Kılıçdaroğlu, siyaseti insana hizmet için yaptıklarını belirterek; “Bir şeyden emin olmanızı istiyorum bizim varlık nedenimiz sizlere hizmet etmektir. Size hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. Daha güzel bir Türkiye, bayrağımız, vatanımız için sizlere hizmet etmek için çaba harcıyoruz. İstanbul’u bilirim. Coğrafyası olağanüstü güzel. İnşallah sizlerin desteği, Allah’ın izniyle Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olunca sevginin, saygının hizmetin ne olduğunu göreceksiniz. Büyükşehir Belediyesi 150 trilyona metro yapar. 50 trilyona yapılan bir metroyu İstanbul neden 150 trilyona yapar? Her kuruşun hesabını İstanbullulara vereceğiz. Türkiye bütün İstanbul’la gurur duyacak. Demokrasiyi güçlendirdiğimiz andan itibaren bütün dünya Türkiye’deki demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu görecek. İstanbul’un, Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Birlikte huzur içerisinde yaşamak, hakkı, hukuku ve adaleti gerçekleştirmek için ayın 31’inde sandığa gideceksiniz” dedi.

    Başkan Akgün’e manidar sitem

    Konuşmasının son bölümünde manidar bir sitemde de bulunan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;  “Hasan Akgün başkana da bir sitemim var. Allah aşkına neden bu kadar park yaptın? Neden gökdelenler yapmadın? Hakkında soruşturma açılırsa görürsün. Ne yapılırsa yapılsın biz insana hizmet etmeyi hakka hizmet biliriz. Ben ve arkadaşlarım size hizmet için mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

    “Biz belediyeciliği hatırlattık”

    Belediyeler olarak istihdam sorununu çözeceklerini belirten Ekrem İmamoğlu, “Kendisini gerçekten belediyeciliğe adamış Sayın Dr. Hasan Akgün’ün bu güzel eserlerine eşlik etmeye geldik. Biz belediyeciliği bu şehre hatırlattık. Çevresinde Hasan Akgün gibi belediyecilik tecrübesi olan dostlarıyla yola çıkarak genç, dinamik ve enerjik bir sürece hazırlık yapıyoruz. Hasan Akgün’ün enerjik projelerini dinlediniz. 31 Mart’a hem sizlere hem de İstanbul halkına layık olacak belediyecilik dönemini yaşatmaya geliyoruz. Sürprizlerle geliyoruz” dedi.

    “Biz sevgi dağıtacağız”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçmişte olduğu gibi gelecek dönemde de ısrarla yatay yapılaşmadan ödün verilmeyeceğini belirterek şöyle konuştu; “İnsan onuruna yakışır ama aynı zamanda sokaktaki arkadaşlarımız olan kedi ve köpeklerimizi de mutlu eden bir şehir yarattık. Onun için bu şehrin adı mutluluk şehri Büyükçekmece. Bazen karşı aday diyor ki 25 yıl boşa gitmiş. Bütün büyük Büyükçekmece’m alay bile etmiyor. Bu meydan dünkü manzaraya imza atıyor şuan. 25 yıldır bir şey yapmayanları halk biliyor. Her seçim dönemi şu meydana gelip ey Tepecik ey Büyükçekmece halkı bize oy verin size metro getireceğiz diyorlar ama bize halk otobüslerini bile layık görmediler. İnşallah 1 Nisan’dan sonra Ekrem Başkanımla birlikte vatandaşımızı ayırmadan, bölmeden hepsini kucaklayarak bu hizmetleri yüce Allah bizlere nasip edecektir. Biz bugüne kadar betonculara boyun eğmedik. Halkımızla bütünleştik. 35 yıldır direndik bu planları biz kendimiz yaptık. Biz sevgi dağıtacağız. İnsan odaklı bir şehirciliği benimsemiş ve insanımızın tümünü kucaklamış bir zihniyetle sosyal demokratik bir belediyecilikle bu halkımızı kucaklamış bir belediyeyiz” dedi.

    33 Roman ailenin tapu mutluluğu

    Törenin son bölümünde Karaağaç mahallesinde yaşamlarını sürdüren Roman vatandaşların tapu sevinci vardı. Belediye Başkanı DR. Hasan Akgün tarafından tapu sorunları çözülen 33 Roman ailenin tapuları CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takdim edildi.

    Spor tesisleri, sosyal tesisler, ibadethaneler, eğitim tesisleri ve muhtarlık hizmet binalarının da içinde bulunduğu 20 eserin açılış törenine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekili Zeynel Emre, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak katıldı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir