• BAŞKAN AKGÜN’E MECLİSTEN TEŞEKKÜR

    Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye aleyhinde hazırlanan rapor ve eleştirilere sessiz kalmayıp, Türkiye'nin haklılığını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e belediye meclisinden teşekkür.

  • Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birinci oturumu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan ayrılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

    Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış ve AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, geçtiğimiz ay içerisinde Strazburg’da gerçekleşen Avrupa Yerel ve Bölgesel Kongresi’nce hazırlanan Kıbrıs Raporu’nda Türkiye için “işgalci ülke” tanımı yapılmasına ve eleştirilere sessiz kalmayıp, Türkiye’nin haklılığını savunan ve “işgalci devlet” ibaresinin rapordan çıkartılmasını sağlayan Başkan Akgün’e teşekkür ettiler.

    Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, “Stazburg’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye için yaptıklarınız ve 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olarak yaptığınız açıklamalarından dolayı şahsım ve grubum adına size teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

    CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Başkan Akgün ile birlikte kendisinin de bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanımız yılların verdiği deneyim ve tecrübenin ışığında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek, ülkemiz aleyhinde yapılan eleştirilere sessiz kalmamıştır. Aynı zamanda uzun yıllardır orada edindiği yabancı dostları ile birebir görüşerek, ülkemizin haklılığını her platformda savunmuştur. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e sadece aynı partide siyaset yaptığımız ve belediye başkanımız olduğu için değil aynı zamanda da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak da teşekkür ediyorum. Starzburg’da ülkemiz adına ortaya koyduğu mücadele takdire şayandı kendisiyle gurur duydum.”

    Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin gündeminde yer alan 7 madde ve Ek 1 madde görüşülerek ilgili komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir