• BAŞKANLAR GAZETECİLİĞİ ANLATTI

    Derneği'ne geçmiş dönemlerde başkanlık etmiş isimler "Gazeteciliğin dünü, bugünü ve sorunları"nı konuştu...

  • İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’ne geçmiş dönemlerde başkanlık etmiş isimler “Gazeteciliğin dünü, bugünü ve sorunları”nı konuştu.

    İYGAD Başkanı Mehmet Mert’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide konuşmacılar, sosyal medyanın doğru kullanılmasının önemine dikkat çekti ve gazetecilik mesleği mevzuatına belirli kıstasların getirilmesi konusu üzerinde durdu İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin medya buluşmaları kapsamında düzenlediği ‘Gazeteciliğin dünü, bugünü ve sorunları’ konulu söyleşi dün dernek binasında yoğun bir katılımla gerçekleşti. Söyleşi de İYGAD da geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış isimler Umut Veli Develi, Metin Karakoç ve Ali Tarakçı’nın yanı sıra derneğin kurucu başkanı Yavuz Kaynarca da hazır bulundu. Programın moderatörlüğünü ise İYGAD Başkanı Mehmet Mert üstlendi.

    Geçmiş yıllarda gazeteciliği anlattılar

    Söyleşi de ilk sözü kurucu başkan Yavuz Kaynarca aldı. Kaynarca geçmiş yıllarda yapılan gazeteciliğin özellikle teknik açıdan yetersiz olduğu halde bugüne nazaran daha güzel haberlere imza atıldığının altını çizdi. Günümüzde internet haberciliğinin ve sosyal medyanın da düzgün kullanılmadığının altını çizen Kaynarca, teknoloji arttıkça haber kalitesinin de aynı oranla düştüğünü ifade etti

    Sosyal medyanın önemine değindiler

    Geçmiş yıllara nazaran gazeteciliğin daha rahat koşullarda yapıldığına dikkat çeken konuşmacılar, sosyal medyanın önemine de değinerek, sosyal medyanın doğru kullanılması durumunda Türkiye’nin diğer ucunda olan herkesin bilgi sahibi olma noktasında önem arz ettiğini dile getirdiler. Özellikle gazetecilerin sosyal medyada halka doğru bilgiler ve haberler paylaşılmasının hem mesleğe hem de kişinin kendisine fayda sağlayacağını da ifade eden konuşmacılar, sosyal medyayı doğru kullanma konusunda da hassas olunması gerektiğinin altını çizdiler.

    Mevzuat değişikliği TBMM’ye sunulacak

    Gazetecilik mesleğinin daha kaliteli ve itibarlı bir hale gelmesi bakımından, Gazetecilik Mevzuatında bazı değişikliklerin yapılmasıyla ilgili TBMM’ne daha önce sunulan önerinin takipçisi olunması konusunda da hemfikir olan konuşmacılar, mesleğin itibarı açısından değişiklik yapılmasının ve bazı kıstaslar konulmasının şart olduğunu vurguladılar.

    Birlikten güç doğar mesajı

    Son olarak gazetecilerin meslekte ayakta kalabilmek adına güçlerinin birleştirmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Söyleşi üyelerin dönem başkanlarına sorularıyla devam etti. İYGAD Başkanı Mehmet Mert kapanış konuşmasında görev yapan başkanların aynı masada etrafında toplanarak programa katılım göstermelerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti ve “Söyleşilerimiz önümüzdeki aylarda da farklı konuklarımızla devam edecek. Tüm üyelerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

    001-1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir