• BATI’YA ARMAĞAN ETTİKLERİMİZ VAR

    Küçükçekmece Belediyesi tarafından TOKİ Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen seminerde batı toplumlarının mutlak üstünlüğü ve medeniyet ile uygarlık arasındaki farklara dikkat çekti. 

  • “Batı Uygarlığına Armağan Ettiklerimiz” konulu seminerde konuşan seminerde konuşan gazeteci-yazar Gökçen Göksal, Batı toplumlarının mutlak üstünlüğü ve medeniyet ile uygarlık arasındaki farklara dikkat çekti.

    “BATI BİZE TESLİM OLUN DİYOR”

    Gökçen Göksal, günümüzde Batı uygarlığının, insanoğlunun elde ettiği bütün kazanımların tek sahibi olarak gösterildiğini söyleyerek, “Medeniyet bizlere, uygarlık Batıya ait kavramlardır. Yazılı ve görüntülü basında bilinçli ya da bilinçsiz olarak Batı toplumlarının mutlak üstünlüğü işleniyor. Doğu toplumlarına gerçekte var olmayan bir mağlubiyet kabul ettirilmek istenirken, bir yandan da siz zaten mağlup olmuş bir medeniyetsiniz, gelin Batı uygarlığına teslim olun algısı oluşturuluyor. Öncelikle algıları değiştirmek gerekiyor. Bizim de onlara armağan ettiklerimiz var. Doğu, son 200 yıldır Batı tarafından dayak yiyor. Fas, Tunus, Cezayir, Irak, Suriye, Pakistan, Bosna, Mısır … Neden İslam dünyasında bomba, kan, terör hakim?  Moldovya ve Romanya arasında Gagavuz Türkleri yaşamakta. Hristiyan ve Ortodoks mezhebine sahipler. Müslüman değiller. Kimse onlara dokunmuyor. Onlar kimliklerini ve inançlarını kaybettiler. Bugün tüm Müslüman aleminden de istenen budur” diye konuştu.

    “OKUMALI VE ÖĞRENMELİYİZ”

    Batının, Doğu toplumlarının zihinlerini işgal etmek istediğini söyleyen Göksal, “Kurtuluş Savaşı’nda yenildiler. Müslümanları bilek gücüyle yenemeyeceklerini biliyorlar. O zaman zihinleri işgal etmeye karar verdiler. İslam dünyası üretmiyor, diyorlar. Parfüm dediğimizde aklımıza Fransa gelir ancak batının sahiplendiği parfüm, dürbün, kahve, sabun, aşı Arap coğrafyasında ortaya çıkmıştır. Fransızların kahvaltı yaptığı kahve Arap dünyasının buluşudur. Kruvasanın şekli de hilaldir. Ona da bir katkımız olmuştur. Bizler, bize lanse edilen şeylerin temelinde ne olduğunun ve nasıl bir hazinenin üstünde oturduğumuzun farkında değiliz. Okumalı ve öğrenmeliyiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir