• BEN ARTIK AYIKIM, TEMİZİM

    Esenyurt Belediyesi tarafından faaliyete açılan Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi’nde, madde bağımlısı olduktan sonra tedavi olan gençler, halk oyunları, koro ve tiyatro gösterisi ile madde bağımlığı tedavisine dikkat çekti.

  • Esenyurt Belediyesi tarafından 2015 yılında hizmete açılarak madde bağımlısı gençlerin kurtuluş ümidi olan, Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi, madde bağımlılığı ile ilgili bir program düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İstanbul Vali Yardımcısı Ali Önal, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

    Kadıoğlu;Bütün sorunların başında babalar geliyor”

    Programda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, gençleri madde bağımlılığına iten en büyük etkenlerden birinin baba olduğunu ifade etti. Çocuğun hayatındaki eksikliklerin bir araya gelinde uyuşturucuya yöneldiğini belirten Kadıoğlu, “Ne yazık ki bütün bu sorunların başında babalar geliyor, ben üzülerek söylüyorum. Ağırlıklı olarak ailesini terk etmiş babanın çocukları bize geliyor, baba eve gelmiyor, kahveden çıkmıyor. Sahipsiz, denetimsiz, desteksiz kalan çocuklar anneyi dinlemiyor. Eğitim eksikliği de olunca sonuç sokaklarda uyuşturucu peşinde koşmak. Bunlar bizim evlatlarımız duyarsız kalamayız. Tedavi ettirdikten sonra tekrar başıboş bıraktığımızda çocuk yine dönüyor. Çünkü çevresi rahat bırakmıyor” dedi.

    Gençlik kampları oluşturuyoruz

    Ayrıca uyuşturucu ile mücadelede yeni bir proje üzerinde durduklarını da açıklayan Başkan Kadıoğlu, Silivri bölgesinde kiralanan bir milli parkın madde bağımlısı gençlerin tedavisi için kullanılacağını kaydeden Kadıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

    Başkan Kadıoğlu, “Uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptıklarımız bizi tatmin etmiyor. Silivri bölgesinde 3 milyon 800 bin metrekarelik bir milli parkı kiraladık. İçerisinde hem izci gençlik kamplarını oluşturuyoruz, hem de tarım arazisi bölümlerimiz var. Sulamalı tarımda bu çocukları buradan sabah götüreceğiz akşama kadar orada tarımla meşgul olacak, kendi üretecek, ürünü yine bizim pazarlarımızda satılacak. Yani bu çocuk ben bir şey üretebiliyorum, kendime geldim diyebilecek” dedi.

    Kaymakam Ekrem İnci; “Bu sorun ortadan kalkacak”

    Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Dayanışma Programı’nda konuşan Kaymakam Ekrem İnci, “Belediyemiz gerçekten Esenyurt halkına mükemmel bir hizmet sundu. Günümüzün önemli sorunlarından biri olan madde bağımlılığından gençleri kurtarıyor. Yeni yapılacak bağımsızlık köyü ile Esenyurt ’ta bu sorun ortadan kalkacaktır” dedi.

    Ali Önal; “

    İstanbul Vali Yardımcısı Ali Önal, “ Sayın Valimiz Vasip Şahin, madde bağımlılığına engel olmak için 15 milyon lira bütçe ayırdı. Esenyurt Belediyemizin böyle bir hizmet sunması bizleri mutlu etti. Gençlere ve Esenyurt halkına hak ettiği değeri veren Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

    Protokol konuşmalarının ardından Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra madde bağımlısı olarak Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi’ne başvuran ve tedavi olan gençlerden oluşan halkoyunları ve koro ekibi salonu dolduranlara keyifli anlar yaşattı. Merkezde tedavi olduktan sonra hayatı değişen bazı gençlerde duygularını salondakilerle paylaşmak için kürsüye çıktı. Programda son olarak yine rehabilite sürecinde olan gençler tarafından “Kayıp yıllar” isimli tiyatro gösterimi sunuldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir