• BESTENİ YAP ÖDÜLÜ KAP!

    Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Musiki Derneği işbirliği ile düzenlenen 1. Altın Köprü Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenlenen bir toplantı basına tanıtıldı.

  • Büyükçekmece Eser Hotel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına sanatçı Zekai Tunca, Cengizhan Sönmez, Suat Suna, bestekâr Zeynettin Maraş, Turhan Taşan, Hasan Esen, Hüsnü Üstün, Talat Er, Proje Koordinatörü Gülşah Sönmez, Büyükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı Ercan Bostancıoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Musiki Derneği Başkanı M. Hayrettin Şener, Belediye Meclis Üyeleri Muharrem Aziz Zengin ve Funda Maral, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Başkan Danışmanları Bayram Ali Üner ve Sacide Bolcan, musiki derneklerinin temsilcileri katıldı.

    “Sanat medeniyetin kriteridir”

    Toplantıda konuşan Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, medeni toplumların en önemli kriterlerinden birinin sanata ve sanatçıya verdikleri önem olduğuna vurgu yaparak; “Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla her zaman kültür ve sanatta önce, her zaman bu alanda enleri yapan bir belediye olduk. Bu yarışmayla amacımız Türk Sanat Müziği’ne kalıcı ve nitelikli eserler kazandırmaktır. Yarışmaya katılacak tüm bestekârlara başarılar diliyorum. Yarışmaya katkı sunan, emek veren herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

    “Yarışma geleneksel hale dönüşecek”

    TRT Ses Sanatçısı Cengizhan Sönmez, eser olmadan hiçbir sanatın icra edilemeyeceğinin altını çizerek şunları söyledi: “Türk Sanat Müziği’nde geçmişten günümüze gönüllerde ve dillerde yer eden eserler var. Biz bu yarışmada Türk Sanat Müziği’ne katkı sağlayacak, gönüllerde yer eden yeni eserler eklemek istiyoruz. Bestekârları teşvik etmek istiyoruz. Bu yarışmanın geleneksel hale dönüşebilmesi için de ilk yarışmaya büyük önem veriyoruz. Yarışmaya katılacak tüm bestekârlara başarılar diliyorum. Ayrıca her zaman sanata ve sanatçıya büyük değer veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

    Türk Sanat Müziği Sanatçısı, bestekâr ve Devlet Sanatçısı Zekai Tunca, Türk Sanat Müziği’nin olmazsa olmaz denilebilecek bir müzik türü olmadığını belirterek; “Öncelikle Büyükçekmece Belediyesi’ne Türk Sanat Müziği’ne verdiği bu anlamlı katkıdan ötürü teşekkür ederim. Yarışmaya emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılacak olan bestekârlara da başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

    Büyükçekmece Belediyesi Musiki Derneği Başkanı m. Hayrettin Şener, Türk Sanat Müziği’ne katkı sağlamak amacıyla kurulan Büyükçekmece Belediyesi Musiki Derneği’nin yine sanat müziğine katkı sağlayacak bir yarışmanın düzenleyicisi olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

     Son katılım tarihi 25 Ağustos

    “1. Altın Köprü Türk Sanat Müziği Beste Yarışması” için son başvuru tarihi 25 Ağustos 2017 olarak belirlendi. Finalistler 10 Eylül 2017 tarihinde açıklanacak. 1 Ekim 2017 tarihinde düzenlenecek törende ise ödül almaya hak kazanan eserler sahiplerine ödülleri takdim edilecek.

     Verilecek ödüller:

     Yarışmada birinci olan eserin sahibine 4.000 TL, ikinciye 3.500 TL, üçüncüye 2.500 TL ve yedi adet mansiyon ödülü olarak da 1.500 TL para ödülü verilecek.

    02-2

    Beste yarışması jüri üyeleri

    Yarışmanın jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

    Cengizhan Sönmez           TRT Ses Sanatçısı

    Gülşah Sönmez                                Proje koordinatörü 

    Turhan Taşan                                   Bestekâr

    Hasan Esen                                      Bestekâr – Sanatçı

    Hüsnü Üstün                          Bestekâr – Sanatçı

    Talat Er                                             Bestekâr – Sanatçı

    Ercan Bostancıoğlu                         Büyükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı

    Mehmet Hayrettin Şener                 Büyükçekmece Belediyesi Musıki Derneği Başkanı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir