• ÇOK SERT VELİTTİN KÜÇÜK AÇIKLAMASI

    Gürpınarspor Sosyal Tesisleri ile ilgili olarak, Gürpınar eski Belde Belediye Başkanı Velittin Küçük'ün yaptığı açıklamalarla ilgili Beylikdüzü Belediyesi basın açıklaması yaptı.

  • Gürpınarspor Sosyal Tesisleri ile ilgili olarak, eski bir belde belediye başkanı olan Sayın Velittin Küçük’ün yaptığı açıklamalar gerçeklerle örtüşmediğinden müdürlüğümüzce ilgili açıklamaya gerek duyulmuştur.

    Beylikdüzü Kamuoyuna saygı ile duyururuz:

    1) Gürpınar Spor Tesisleri, Beylikdüzü halkı ile Beylikdüzü’ndeki tüm spor kulüplerinin kullanımına açık olması gereken bir tesistir. Eski belde belediye başkanının zannettiği gibi, stad ve tesisler sadece Gürpınarspor Derneği’nin ve haklarında suç duyurusunda bulunulan birkaç şüphelinin malı değildir. Halkın malı halkın olacaktır, bundan kimse şüphe duymasın.

    2) Eski belde belediye başkanı verdiği demeçte ‘Stadımızla ilgili problemler, eski belediye başkanımız Yusuf Uzun döneminde olduğu gibi şimdiki belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu döneminde de sürüyor.‘ derken iki farklı siyasi iradenin de hemfikir olduğu bir sorunu itiraf etmiştir. Sayın Küçük’ün de itiraf ettiği gibi bu konu Beylikdüzü için her dönem gerçek bir problem olmuştur ve kimse endişe etmesin problem çözülecektir.

    3) Eski belde belediye başkanı ‘Stadımızla ilgili problemler…’diye başladığı cümlesinde belli ki hala stadın ve sosyal tesislerin Gürpınarspor Derneği’ne tahsisli olduğunu zannediyor. Sayın Küçük, bu konuda daha önce belediyemizden bilgi istese durumun yasal olarak böyle olmadığını kendisine ispat etme şansımız olurdu.

    4) Eğer Sayın Küçük, bu açıklamayı bilerek yaptıysa da hukuk kararlarını tanımadığı açıkça beyan ederek suç işlemiştir. Çünkü 01.09.2014 tarihinde Beylikdüzü Belediye Meclisi hem CHP hem de AK Parti meclis üyelerinin aldığı ortak kararla söz konusu tahsisi oybirliği ile iptal etmiştir. Bu karara Gürpınarspor avukatlarının yaptıkları itirazlar 20.07.2015- 15.12.2015 ve 13.04.2016 tarihli mahkeme kararları ile oybirliğiyle reddedilmiştir. Yüce Türk adaleti defalarca bu tesisin Gürpınarspor Derneği’ne ait olmadığını teyid etmiştir.

    5) Eski belde belediye başkanı verdiği demeçte, bir STK tarafından sanki gencecik oyuncular için farklı yakıştırmalar yapılmış gibi ‘“Bu gençlere şuursuzca laflar edilmesi aileleri ile birlikte bu gençlerin psikolojisini bozar. Bu iftirayı atanlar mutlaka hesabını verip ispat edecekler.’ demiştir. Beylikdüzü Belediyesi genç sporcuların hem sportif hem de ahlaki açıdan başarılı olması için uğraş verir. Genç nesillerin sağlıklı yetişmesine azami dikkat eden belediyemiz, Gürpınar’daki Okutan Çarşı’yı Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüştürerek, Gürpınar’daki gençleri istihdam ederek bu çabanın somut örneklerini sergilemektedir. Söz konusu STK da açıklamasında muhtemel ki genç futbolcuları değil, eli sopalı, yüzü maskeli şüphelileri kast etmiştir.

    6) Gürpınar Sosyal Tesisleri adlı mekanı, yasadışı olarak kullanmaya devam eden şüpheli şahıslar kriminal durumlarını saklamaya gerek bile duymamaktadırlar. Sosyal medyada ruhsatsız silah taşımaktan, saldırıya kadar pek çok faaliyetlerini sergilemektedirler. Eski belde belediye başkanı Sayın Küçük merak ederse, bu kişilerle ilgili geçmiş suç kayıtlarını ilçe emniyet müdürlüğünden elde edebilir. Bu profildeki şahısların işgali altındaki bir tesisten değil sporcu, iyi bir yurttaş yetişir mi bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

    7) Eski belde belediye başkanı aynı zamanda kendi döneminden kalan eski alışkanlıkların Beylikdüzü’nde hala sürdüğü yanılgısında. Demecinde‘Gürpınarspor’u, nasıl ele geçiririz gibi hesaplar yapıyorlar.’ diyerek işgal altındaki stad ve tesislerden kendisine bağlı kişiler tahliye edildiğinde zaman buraların başkasına verileceğini düşünüyor. İşte bugünün Beylikdüzü Belediyesi ve yönetimi tam da bu noktada geçmiş dönemlerden ayrılıyor. Belediyemizin odak noktası yeni rant merkezleri yaratmak değil, halkın malını halkın kullanımına açmaktır.

    8) Bu tesislerin önünden geçen herkes bilir ki ne tenis kortları ne de basketbol sahalarında gençlerin spor yaptığı görülmemiştir. Bir stadyumdan, Beylikdüzü’ndeki tek bir futbol takımının yararlanabiliyor olması ise diğer zamanlarda koca bir tesisin kapılarını kapatmasının izahı yoktur.

    Gürpınar mahallemizin belde olduğu dönem uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Sayın Velittin Küçük’e verdiği hizmetler için tekrar teşekkür eder, açıklamada bahsi geçen stad ve tesisler ile ilgili edinmek istediği tüm resmi evrakları kendisine ulaştırabileceğimizi de kamuoyuna belirtiriz.

    Saygılarımızla

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir