• BEYLİKDÜZÜ BİLİNÇLENİYOR

    Beylikdüzü Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ortak gerçekleştirdiği belediye personeline verilen Afetlere Yönelik Bilinçlendirme Eğitimi’nin son semineri Erol Günaydın Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

  • Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu’nunve İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi eğitim üyesi olan Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu’nun katılımıylagerçekleşen eğitimde “Afet ve Risk Yönetimi”kapsamında özellikle deprem, yangın gibi risklere karşı alınabilecek olan önlemler aktarıldı.

    Afetlerekarşıhazırlıklarınıbirbirtamamlayan, birimlerinhepsinieğitimlebuluşturanBeylikdüzüBelediyesi, Marmara Belediyeler Birliği ile ortak gerçekleştirdiği Afetlere Yönelik Bilinçlendirme Eğitimi’nin son seminerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi eğitim üyesi olan Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu’nu ağırladı.Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu’nun da katıldığı eğitimde “Afet ve Risk Yönetimi” kapsamında özellikle deprem, yangın gibi risklere karşı alınabilecek olan önlemler aktarıldı.

    Yaşantımız boyunca her an risklerin var olduğunu ve önemli olan risklere karşı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Kadıoğlu; deprem ve afet gibi hayati risk taşıyan bir konuda toplum olarak daha fazla bilgilendirilmemiz gerektiğini söyledi. Kadıoğlu, evlerde, işyerlerinde kısacası hayatın geçtiği her mekanda olası deprem öncesinde alınması gereken önlemlere değinip, önceliğin  binaların sağlamlığının kontrol ettirilmesi olduğuna vurgu yaptı. Depremin değil, sağlam olmayan binaların insanların hayatlarını kaybetmelerine sebep olduğunu ve bu nedenle evler başta olmak üzere işyerlerinin de depreme karşı güvenilir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

    Afetlere hazırlıklı olmak adına Aile Afet Planı’nın önemine vurgu yapılan eğitimde evlerde yapısal olmayan risklerin de önlem alınması gereken konular arasında yer aldığı belirtildi. Özellikle kitaplık, vitrin ve benzeri hacimli mobilyaların olası depremde devrilmesini ve zarar vermesini önlemek amacıyla sabitleme aparatları ile duvara monte edilmesi gerektiğini ve böylece olası risklerin ortadan kalacağına değinildi.İlerleyen günlerde Beylikdüzü ilçesindeki tüm vatandaşlar için Afet Bilinçlendirme Eğitimi’nin gerçekleştirileceğini ve vatandaşların hazır bir hale getirilmesi için tüm çalışmaları hayata geçireceklerini belirtti.

     

     

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir