• BEYLİKDÜZÜ DENİZE AÇILIYOR

    Beylikdüzü İlçesi sınırlarında yer alan West İstanbul Marina’da 6-7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek West İstanbul Müzik Festivali kapsamında 8 Ekim Pazar günü önemli bir sunum yapılacak.

  • Beylikdüzü Belediyesi, West İstanbul Marina ve Batı İstanbul Vakfı öncülüğünde “Beylikdüzü Denize Açılıyor; Sualtı Tarihi Araştırmaları” Lansmanı gerçekleşecek. 2016 yılından itibaren Beylikdüzü kıyılarında yapılan önemli tarihi araştırmalar ve keşifler ile ilçenin denizaltındaki tarihsel değerinin açıklanacağı lansman, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile düzenlenecek. Festival boyunca ayrıca Sunay Akın, Beylikdüzü Belediyesi Oda Orkestrası ve Barış İçin Müzik Orkestrası konuk olacak. Golden Horn Brass ise müthiş bir konser verecek.

    West İstanbul Marina kuruluşunun 5. yılını, bir ilkle West İstanbul Müzik Festivali ile kutluyor. Geleneksel hale gelmesi planlanan West İstanbul Müzik Festivali, 6-7-8 Ekim tarihlerinde yatçı konukları, özel davetlileri ve tüm İstanbullularla buluşacak. 8 Ekim Pazar günü West İstanbul Marina’da Saat 17:30’da Beylikdüzü’nün tarihi açısından önemli bir etkinlik olacak. Akademisyenler, bilim adamları ve araştırmacıların katılacağı lansmanda sualtı tarihi araştırmaları ile ilgili bir sunum yapılacak.

    Beylikdüzü Kıyıları Sualtı Tarihi Araştırmaları İstanbul Tarihi Açısından da Önem Taşıyor

    İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Denizhan Vardar ve Sualtı Görüntü Yönetmeni ve Sualtı Araştırmacısı Cumhur Ayar tarafından yapılan araştırma sonucunda önemli tarihi keşifler ortaya çıktı. Özellikle antik mendirek ile ilgili ulaşılan bilgiler, İstanbul tarihini de değiştirebilecek nitelikte. Tüm bu çalışmalar ile Beylikdüzü ve 13 km’lik kıyının tarihsel zenginliğini; araştırmacılar ve kamuoyu ile paylaşmayı planlayan ekip, 8 Ekim Pazar günü Saat 17.30’da Beylikdüzü Denize Açılıyor; Sualtı Tarihi Araştırmaları” isimli projeyi gözler önüne serecekler.

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olacağı lansmanda yer alacak konuşmacılar şu şekilde: Araştırmacı- Belgeselci Cengiz Özkarabekir, Deniz ve Gemi Tarihçisi Ahmet Güleryüz, Yrd. Doç. Dr. Denizhan Vardar, Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gürdeniz, Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Sualtı Görüntü Yönetmeni ve Sualtı Araştırmacısı Cumhur Ayar ile West İstanbul Marina Genel Müdürü Fuat Çimen.

    Festivalin İlk Gününe Sunay Akın Konuk Oluyor

    Festivalin startı 6 Ekim Cuma günü Saat 19.00’da Beylikdüzü Belediyesi Oda Orkestrası ile verilecek. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise ünlü yazar Sunay Akın sahne alacak. 7 Ekim Cumartesi günü  Saat 19.30’da  2004 yılında Begüm Gökmen tarafından kurulan ve bu sene on üçüncü sanat yılını kutlayan Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass, konuklara klasik ve popüler eserleri yorumlayacakları harika bir konser verecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise Saat 15.00’da sokak müzisyenleri ve çocuklar için atölye çalışmaları yapılacak, minikler keyifli vakit geçirecek. Festivalin finalini ise 8 Ekim Pazar Saat 19.30’da Barış İçin Müzik Orkestrası yapacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir