• BEYLİKDÜZÜ’NDE SİVAS COŞKUSU

    Bağımsızlık savaşının ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 98. Yıldönümü, Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği 4. Barış ve Sevgi Buluşmaları içinde açılan sergi ve Sanatçı Özlem Özdil'in verdiği türkü konseri ile kutlandı.

  • Sahnede sanatçı Özdil ile Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay’a teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün tam 108 gün milli mücadeleyi Sivas’tan yönettiğini vurgulayarak, “Dilerim bir daha bağımsızlığımızı tartışacağımız günler olmaz. O, gün atılan güçlü tohum sonsuza dek devam eder.” dedi.

    Beylikdüzü 4. Barış ve Sevgi Buluşmaları, yine anlamlı bir tarihi günü tanıklık etti. 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 98. Yıldönümü’nü çeşitli etkinliklerle anan Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sivaslılar Derneği, Sivas Kongresi’ne dair fotoğraflardan oluşan bir sergi açılışı gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Eyyüp Günay, tarihi olayın yıldönümünü anmaktan onur duyduklarını belirtirken, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kongrenin; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna giden yolu açan önemli bir kongre olduğunu, sadece Sivas için değil tüm Türkiye ve Dünya açısından mühim bir karakter taşıdığını belirtti.

    “Sivas En Şanslı İllerden…”

    İmamoğlu, “Bazı şanslı kentler vardır. Sivas en şanslı illerden. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. Derneğimize de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Gecenin sanatçı konuğu ise Özlem Özdil oldu. Sivas Kongresi’nin milli değerler açısından taşıdığı gücü ifade ederek konserine başlayan sanatçı, Beylikdüzü’ne türkü gecesi yaşattı. İmamoğlu, sahnede günün anlamına bir kez daha değinerek emeği geçen herkesi kutladı, sanatçıya çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

    Çardak Altı Sohbetleri’nde Adalet Konuşuldu

    Sivas Kongresi’nin anlamlı etkinliklerle anıldığı günde Çardak Altı Sohbetleri’ne gazeteci-yazarlar Altan Öymen, Örsan Öymen ve Yücel Sayman konuk oldu. Kongrenin önemine değinen ve adalet konusunu tartışan üçlü, hususa farklı bakış açılarından yaklaştı. İlk konuşmacı Örsan Öymen, adalet kavramını; Antik Yunan dönemindeki filozofların tanımlamalarıyla açıkladı.  Ünlü filozoflar Platon ve Aristo’nun yaklaşımlarından bahseden Öymen; ahlak, erdem ve bilgelik kavramlarının üzerinde durdu ve “Ahlaklı olmak için adil ve erdemli olmamız gerekir. Düşünen insanlar olabilirsek erdemli olabiliriz. Ayrıca adaletin olmadığı yerde demokrasiden bahsedemeyiz.” dedi.

    Hukuk Sistemine Eleştiri Getirdi

    Adaletin tecelli etmesinin birçok faktöre bağlı olduğunu ortaya koyan Yücel Sayman ise “Toplumsal ilişkilerimizi kurallara uygun düzenlersek adalet tecelli edebilir ve bir hukuk oluşur. Adaletin normlaşması durumunda temel prensiplere uygunluğu aranır. ” şeklinde konuştu. Türkiye’deki hukuk sistemine de eleştirel yaklaşan Sayman, sistemli hukuk düzenlemelerinin olmadığını, örneğin bir sanığın mutlaka adil yargılanması gerektiğini ancak bunun zaman zaman engellendiğini ortaya koydu.

    “Adalet İçin Çok Çalışmak Gerekiyor”

    Son olarak Altan Öymen, adalet yürüyüşüne katıldığını ve yürüyüşün çok doğru bir örgütlenme olduğuna değindi. Hak, hukuk ve adalet meselelerinin tarihler boyunca çeşitli şekillerde ele alındığını ve bugünkü duruma gelindiğini ifade eden Öymen, “Anayasada kanunlar için temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunulamaz tanımı geçer.” dedi. Günümüzde hukuk ve demokrasinin temel ilkelerinin yok edildiğini söyleyen Öymen, adaleti tesis etmek için çok çalışmamız ve oy kullanmamız gerektiğine dikkat çekti.

    c%cc%a7ardak-alti-sohbetleri-2

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir