• BİR İMZADA SEN VER!

    Beylikdüzü Belediyesi ve Evimiz Beylikdüzü Derneği’nin halka kazandırmak için yoğun çaba verdiği 55 dönümlük tarihi Yakuplu Haramidere Korosu’ndaki son durum korunun Orman Bakanlığı’ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisine geçmesi yönünde.

  • Derneğin başlattığı ikinci kampanyada ise korunun özel işletmeye verilmemesi, kamu alanı olarak kamu tarafından işletilmesi ve ormanı düzenleme çalışmalarına bir an önce başlanması için change.org’da imza toplanıyor.

    Atıl durumdaki 55 dönümlük koru orman vasfında olan tarihi Yakuplu Haramidere Korosu’nun halka hizmetine açılması için başından beri kamuoyunu bilgilendiren ve kampanyalar yapan Evimiz Beylikdüzü Derneği, Beylikdüzü Belediyesi ile süreci yönetti. İlk olarak Beylikdüzü Belediyesi Temmuz ayı Meclisi’nde CHP Meclis Grubu Sözcüsü Mülayim Demirtaş tarafından sunulan önergede Evimiz Beylikdüzü Derneği’nin de Yakuplu Koruluğu’nun özel şahıslara ve ranta gitmemesi konusunda imza kampanyası başlattığını belirtmişti. Korunun halkının yararına kamusal alan olarak nasıl üretilebileceğinin incelenmesi gerektiğini vurgulamıştı. Dernek, ilk etapta 10 binin üzerinde imza topladı. Konuyu takip eden Orman Bakanlığı son atılan adımda Yakuplu Koruluğu’nun yetkisini sözleşme ile yasallaştırarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verdi.

    Orman Bakanlığı’nın Yakuplu Koruluğu’nun ihale tarihini 21 Ekim 2016 olarak açıklaması üzerine ihaleye girme mecburiyetinde kalan Beylikdüzü Belediyesi; Eylül ayı Meclisi’nde CHP Meclis Üyeleri’nin ‘Evet’ oyu ile ihaleye girme kararı aldı. Bu kararın ardından bakanlık ihaleyi iptal etti ve koruluğun yetkisini İBB’ye devretti. Bunun üzerine harekete geçen Evimiz Beylikdüzü Derneği change.org’da ikinci kez kampanya başlattı. Yakuplu Koruluğu’nun özel işletmeye geçmemesi, işletmenin kamu tarafından yapılması ve ormanı düzenleme çalışmalarına bir an önce başlanması mücadelesi veren kampanyaya imzalar yağmaya devam ediyor. Diğer yandan ormanın park, mesire yeri olarak gecikmeden düzenlenmesi için Beylikdüzü Belediyesi de desteğini sürdürüyor.

    yakuplu-korulugu

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir