• BOL BOL DUA EDELİM

    Küçükçekmece Belediyesi, binlerce Küçükçekmeceli vatandaşı aynı sofrada buluşturarak Ramazan ayının rahmetini ve bereketini yaşatmaya devam ediyor.

  • Cumhuriyet Mahallesi Halide Edip Adıvar Ortaokulu ve Fatih Mahallesi Küçükçekmece Ortaokulu bahçelerinde kurulan iftar sofralarına Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. İftar programına Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

    “RAMAZAN AYINDA BOL BOL DUA EDELİM”

    Küçükçekmecelilerle aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşayan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, “Yeryüzünün her noktasındaki Müslümanlar için dua edelim. Dünya’da bulunan tüm çocuklar için ve barış ve huzurun sağlanması için de bu Ramazan sofralarında bol bol dua edelim. Ramazan ayınız mübarek olsun’’ dedi.

    “RAMAZAN AYI KUR’AN VE BAĞIŞLANMA AYIDIR’’

    Ramazanın Ayı’nın bereketinden bahseden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; “Önemli olan paylaşmaktır. Çünkü Ramazan ayı bize paylaşmayı, kardeşliği ve sabrı öğreten bir aydır. Bu ay Kur’an ve bağışlanma ayıdır. Birbirimize dua edelim. Rabbim aramızdaki kardeşliği daim etsin ve bizi birbirimize daha çok sevdirsin. Rabbim bu ülkenin dirliğini ve birliğini hiç bozmasın’’ dedi. 

    “CUMHURİYET MAHALLESİ’NE YENİ PARK MÜJDESİ”

    Başkan Karadeniz, yapılan yatırımlara da dikkat çektiği konuşmasında, “Mahallemiz için daha önce söz verdiğimiz Mevlana Camii’ni yaptık. Çok yakın bir zamanda okulumuzun karşısında bulunan arazi park olarak Cumhuriyet Mahallemizin hizmetine girmiş olacak. Küçükçekmecelilere daha önce Macera Parkı yapacağız dedik yaptık, sosyal tesisleri yapacağız dedik ve onu da hayata geçirdik. Soğuksu Sosyal Tesisleri İstanbul’un en ucuz hizmet veren sosyal tesislerinden biri oldu. Ama yapacak daha çok işimiz var. Çünkü Küçükçekmece’yi seviyoruz, Küçükçekmece için çalışıyoruz’’ dedi.

    KÜÇÜKÇEKMECE’DE ESKİ RAMAZANLAR YAŞANIYOR

    Ezanın okunmasının ardından iftar sofralarında vatandaşlar hep birlikte oruç açmanın manevi hazzını yaşarken, alana kurulan sahnede, animasyon ve Hacivat- Karagöz gösterileriyle aileler ve çocuklar eğlenceli bir Ramazan akşamı yaşadı. Eski ramazanların yaşatıldığı Küçükçekmece’de iftar sofralarına katılan vatandaşlara Osmanlı Şerbeti de ikram edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir