• BOSNALI ANNELERDEN ZİYARET

    Bosna Hersekli Şehit Anneleri Derneği Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ziyarette bulundu. Yaklaşık 50 kişiden oluşan Bosna Hersekli şehit anneleri ve yakınları Başkan Kadıoğlu tarafında Belediye Meclis Salonunda ağırlandı.

  • Bosna’da okul müdürü ve aynı zamanda çocuklarını savaşta kaybetmiş Anneler Derneği Başkanı olan Jasmina; “Sayın Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu size Bosna’dan Aliya İzzet Bergovic’in neslinden selam getirdik” diyerek sözlerine başladı. Jasmina, “ Sayın Başkanım Bosna’da sizin isminizi çok duyduk ve sizleri yakından tanıyoruz. Çok yardımsever ve iyi birisiniz. Küçük bir beldeyi, büyük bir şehir haline getirdiniz. Boşnaklar olarak sizi ve projelerinizi her zaman yakından takip ediyoruz. Atamız Aliya İzzet Bergovic, Bosnalıları Türkiye’ye emaneti olarak bırakmıştır. Türkiye’de bu emanete ilk günden bu güne kadar hep sahip çıktı ve sahip çıkmaya devam ediyor. Başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Esenyurt Belediye Başkanımızın Necmi Kadıoğlu’na ve Türk halkına kalbimden çok teşekkür ediyorum” dedi.

    “ Biz Aliya İzzet Begovic’i ve tüm Bosna şehitlerini her zaman gururla anıyoruz”

    Bizim için Bosnalı annelerin her zaman ayrı bir yeri vardır diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “Sizler bizim balkanlardaki unutulmuş hatıralarımızsınız. Bosna savaşın da orada olmasak da bu savaşı burada sizinle yaşadık. O zaman ki şartlarda devletimizin elinde olduğu her türlü yardımı yapmaya çalıştık. Biz Aliya İzzet Begovic’i ve tüm Bosna şehitlerini her zaman gururla anıyoruz. Sizler Bosna’da şehit olan kardeşlerimiz için bir Dernek kurdunuz ve buraya kadar geldiniz. Gerçekten benim için çok onur verici bir davranış sergilediniz. 100 yıl önce Osmanlıyı yıkan batılılar en son Türkiye’yi ortadan kaldırmak istediler. Fakat Bosna’da Aliya İzzet Begoviç’i Türkiye’de ise Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular. Türkiye’ye karşı bu girişim sonrasında aynı Bosna ve Osmanlı ruhu geri kazanıldı. Bizler her zaman Bosna’da Müslüman kardeşlerimiz ile beraberiz. Ve bizler Aliya İzzet Begoviç’in hatırasını asla terk etmeyeceğiz” dedi.

    Konuşmalar sonrasında Bosnalı Şehit Anneleri Derneği adına Jasmina tarafından Başkan Kadıoğlu’na Bosna hatırası duvar saati hediye edildi. Başkan Kadıoğlu ise dernek üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir