• BOSTANCI EŞLİK ETTİ

    CHP'nin Genişletilmiş İstanbul 1. Bölge Toplantısı Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

  • Salona “Hayır”, “Teslim Alınmış Yargıya Hayır”, “Seçilmiş Krallığa Hayır”, “Sorumsuz Yönetime Hayır”, “Teröre ve Çatışmalara Hayır”, “Ekonomik Krizlere Hayır” pankartı asılırken “Neden Hayır” isimli bir video gösterildi. Konuşmalar öncesi Avcılar’da  her yaştan her meslekten ve her yöreden kadınları bir araya gelip oluşturdukları Avcılar Belediyesi Konservatuarı Binbir Çiçek Kadın Korosu söylediği türkülere tüm salon eşlik etti.

    123

    Kılıçdaroğlu, salon toplantılarını artık bitirdiklerini ve bundan sonra alanlarda referandum kampanyasını yürüteceklerini söyledi. Bundan sonra parti içine değil partinin dışına yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Her bölgede,yerde çalışacağız. Çalışmalarımızı yaparken kutuplaştırıcı söylemlerden uzak duracağız. CHP’nin propagandasını yapmayacağız. Neyi hangi gerekçe ile amaçladığımızı, neden hayır dediğimizi halka sakin, düzgün ve ilgili bir anlayışla anlatacağız. Neden hayır diyoruz, çocuklarımızı düşündüğümüz için, bayrağımızı düşündüğümüz için, Türkiye’yi düşündüğümüz için, terör istemediğimiz için, hep birlikte yaşamak için, her kesimin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı duyduğumuz için, cumhuriyeti kuranlara minnet duyduğumuz için, daha güçlü bir Türkiye için, milli iradeye saygı duyduğumuz için, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğu için, herkesin işi aşı olsun değimiz için, hükümet meclise programını sunsun ve meclisten yani milli iradeden güven oyu alsın diye hayır diyoruz. Bir kişi millet meclisini fes etmesin diye hayır diyoruz. Bir kişi, bir siyasi partinin başkanı Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini tayin etmesin diye hayır diyoruz. Yargı bağımsız olsun diye hayır diyoruz. Çocuklarımızın geleceği için hayır diyoruz. Çocuklarımız güzel bir Türkiye’de yaşasın diye hayır diyoruz.” Kılıçdaroğlu, partililerden kutuplaşmaya ve taşkınlığı neden olmayacak şekilde, kızmadan, kimseyi küstürmeden, güler yüzlü bir şekilde referandum çalışması yapmalarını isteyerek, kendisi gibi düşünmeye saygı gösterilmesi için referandum da hayır oyunu kullanacaklarını belirtti.

    “Hayırı çok iyi anlatmalıyız”

    Türkiye’de 1919’dan 2017’ye kadar tek adam rejiminin hiç olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Gazi Mustafa Kemal Amasya Tamimi’nde ne demişti: ‘Milletin istiklalini milletin azim ve kararını kurtaracaktır’ demişti. Millet sözcüğünü resmi bir belgeye ilk kez yazdıran Mustafa Kemal’dir. Ondan önce millet kavramı yoktu. Ahali vardı, padişahın kulları vardı. Şimdi 80 milyon yurttaş eşit koşullara tabidir ve hepimiz eşitiz. Hepimizin hakları aynı koşullarda garanti altına alınmıştır. Kimse benim can ve mal güvenliğim yoktur demesin diye hayır diyoruz. Herkesin hakları anayasal güvence altında olmalıdır. Bunun için hayır diyoruz ve bunun için 80 milyonun hayır demesini istiyoruz. Eğer bu bir partinin sorunu olarak algılanacaksa en büyük hataya düşmüş oluruz. Anayasa bir partinin, şahsın değildir. Hepimizin anayasasıdır. Her kimlikten, inançtan, görüşten, bölgeden insanımızın yasasıdır. Bir partinin mutfağında hazırlanan bir anayasa değişikliğine biz hayır diyoruz. Hayırı çok iyi anlatmalıyız, hayırlı güzel bir iş yapacağız.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir