• BU DAVA HEPİMİZİN! İDAM CEZASI VERİLSİN!

    Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet ve Yönetim Kurulu Üyeleri ; son yıllarda özellikle çocuğa yönelik cinsel suçların artmasına karşı duyarsız kalmadı. 

  • Emanet yaptığı basın açıklamasın da ;

    İDAM CEZASI VERİLMELİ…

    Çocuğa karşı yapılan her türlü istismar ve tacize karşı durmak sadece sivil toplum kuruluşu olarak değil insan olarak hepimizin görevidir.İstismar da suçtur tacizde. 18 aylık bebeğe, öz kızına ,oğluna,komşusunun 3,5 yaşındaki kızına tecavüz edip sonra öldüren kişi yada kişiler.Öğrencilerine tacizde bulunan öğretmenler vs.vs… Kaldı ki daha nice evlatlarımız var yaşadıklarını su yüzüne çıkarmamış.Küçücük dünyalarında karanlıkta kalmış. Korkmuş,  korkutulmuş…

    Başta bir anne ve kadın olarak küçücük çocukların cinsel istismara maruz kalması beni derinden yaraladığı gibi Kamu vicdanın da;bu cinsel sapkın olaylardan,suçluların aldığı cezadan rahatsız olduğuna hiç şüphem yok. Derneğimiz tüm yönetim kurulu olarak ta ; çocuklarımıza uzanan kirli ellere,kokuşmuş nefeslere ve bu masumların sessiz çığlıklarına sessiz kalmama kararı aldık.Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmaları için imza kampanyası başlatma kararı aldık. Adli tıp kurumundan çıkmış ve çocuğa cinsel istismara ilişkin bulguyla kanıtlanmış suçun cezası artık “İdam Cezası olması gerektiği inancındayız…

    “10 YILDA 250 BİN ÇOCUK “

    14708310_1812922538955349_7324676905784524101_nEmanet ;TÜİK verilerine göre sadece 2014 yılında 12 bine yakın kız ve erkek çocuğun cinsel suça maruz kaldığı ve bir önceki yıla göre suç oranında  % 7 ye yakın artış olması ,son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının 250 bine yaklaşması; Türk Ceza Kanunun da bu suçlara yönelik “idam cezasının” getirilmesi için yeteri kadar geçerli sebep değil midir.? Sizce bu çocuk istismarcılarına yönelik hangi ceza adaleti sağlar.?

    Bu suçlardan yargılanan sanıklara mahkemelerce  “iyi hal,saygın tutum,itibar,kart tacizciye yaş indirimi, samimi anlatım,yok rızası vardı yoktu,yada çocuk on beş yaş altıydı  üstüydü  vs. gibi ceza indirimi “, tecavüze uğramış,hürriyeti elinden alınmış gerek kız gerek erkek çocuk yada kadınlarımıza vurulan ikinci ağır darbedir.Ayrıca 18 yaşına basmamış her birey çocuktur ,çocuk…Kendimizi bu çocukların ve ailelerinin yerine koymak istemeyiz değil mi…?

    KAMU DAVASIDIR…

    Bu sosyal bir sorundur ve” KAMU DAVASI”dır.Toplum olarak yaşanan bu olaylardan olumsuz etkileniyor verilen cezaları yetersiz buluyoruz.Cinsel tacize uğrayanların tüm yaşamı boyunca taşıyacağı bu yük ve psikolojilerine bir nebzede olsa merhem olmak gerek. Çocuk susar,sen susma Büyükçekmece… Kim bilir toplum içinde deşifre olmamış  daha nice istismarcılar var…Bu çocuklar hepimizin.Hepimizin çocukları hali hazırda  bu istismarcıların iğrenç arzularına,sapıklıklarına  maruz kalabilir.

    HAYDİ BÜYÜKÇEKMECE…

    BU SENİNDE DAVAN…!

    ÇOCUK İSTİSMARCISINA İDAM…!

    Buradan tüm Büyükçekmecelilere sesleniyoruz…! Tüm siyasi parti yöneticilerine ve yönetimlerine,Büyükçekmece Belediyesine,sivil toplum kuruluşlarına, odalara,okullara ,annelere ,babalara,okul aile birliklerine, cami derneklerine vs… kısaca duyarlı tüm Büyükçekmece halkına…. “Çocuklara yapılan cinsel istismara karşı İdam cezası “gelsin diyorsanız başlatmış olduğumuz imza kampanyasına siz de katılarak çocuk istismarı ve tacizine sessiz kalmayın. Minicik bedenlere uzanan elleri kendi ellerimizle idama taşımak için, yarınlarımızın teminatları evlatlarımız için…

    Gerek derneğimize gelerek imza atabilir ,gerekse bulunduğunuz kurumlarda ,temsil ettiğiniz yerlere kayıtlı ,kayıtsız ,aile,arkadaş ve çevrenizden topladığınız imzaları derneğimize ulaştırabilirsiniz..Ayrıca İnsanların yoğun olduğu yerlerde yapacağımız imza günleri ve saatlerini Sosyal medyadan ve basın kanalıyla duyuracağız. Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Facebook sayfamızda da paylaşımlarımızla herkese ulaşmayı hedefliyoruz.

    Dernek Başkanı Emanet ; Hedefimiz tüm Büyükçekmece.Bizi okuyan takip eden komşu ilçelerimiz. Amacımız çocuk istismarının önüne geçmek için sesimizi tüm Türkiye ‘ye duyurabilmek. Gözümüzden bile sakındığımız çocuklarımızın geleceğini böyle sapıkların gölgesinden bile  korumak , çocukları cinsel obje görüp aşağılık duygularını tatmin etmek isteyen bu soysuzları İDAM CEZASI ile  doyuma ulaştırmak. Topladığımız imzaları Sayın Cumhurbaşkanımıza,Sayın Başbakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanımıza ,TBMM ‘ne taşımak için “Haydi Büyükçekmece…Bu senin de davan.Çocuk istismarcısına İDAM ” sloganıyla sözlerine son verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir