• BURADA SEVGİ AŞILANACAK

    10 Kasım’da Beylikdüzü, Ata’sının 78. Ölüm Yıldönümü’nü anlamlı bir açılış ile andı. Bir annenin Dünya’yı nasıl değiştirdiğine kanıt olan Atatürk’ün annesinin adının verildiği Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışı yapıldı.

  • Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,Zübeyde Ana, nasıl ki Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirdi, O’nun bu güzel yuvasında Atatürk’ün gösterdiği yolda ve çizgide çocuklar yetişsin diye çok sıkı çalışacağız. Biz, burada sevgi aşılayacağız. Ülkenin huzuru için mücadele edeceğiz. Burası amacına ulaşacak.” diye konuştu.

    10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri, Beylikdüzü’nde yüzlerce vatandaşın katılımı ile başladı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen Çelenk Koyma Töreni’nde Ata’nın huzuruna sırasıyla Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi, siyasi partiler ve STK’lar çelenk koydu. Ardından siren sesleri eşliğinde Saat 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma etkinliklerinin sürdüğü 10 Kasım’da, Beylikdüzü unutulmayacak bir açılışa sahne oldu. Beylikdüzü Belediyesi, Gürpınar Mahallesi’nde bulunan eski adıyla Okutan İş Merkezi, yeni adıyla Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi olan yerin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün ilkelerinin gönüllü bekçileri olan katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Böylelikle Zübeyde Ana ismi  de Türkiye’de ilk kez bir merkeze verilmiş oldu. Açılışta Gürpınar Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri koro halinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

    “Anneler İsterse Dünya’yı Değiştirir”

    Başkan İmamoğlu, “Bugün Cumhuriyetin kurucusu bütün değerleri, Atamızı anıyoruz. Anneler isterse Dünya’yı değiştirir. Annelere güzel çocuklar yetiştirmeleri için doğru ortamları hazırlamak zorundayız. Biz de buraya Atatürk’ün annesi Zübeyde Ana ismi yakışır dedik ve bu ismi verdik.” dedi. Bir liderin bütün dünya tarafından kabullenilmesi çok değerli olduğunu söyleyen Atatürk’ün nice savaşlar gördüğünü ve bu yorgun milletten yeni bir başlangıç yarattığını ifade eden İmamoğlu, “ Atatürk, ana felsefesi olarak da “Yurtta Barış, Dünyada Barış” demiş. Biz herkesin hür iradeleri ile yaşamlarını sürmelerini isteriz. Ne mutlu ki hepimizin atası da dedesi de bugün andığımız kişiler arasında.” diye konuştu.  Ayrıca akşam Atatürk ve tüm silah arkadaşları için Gürpınar Cemevi’nde lokma dağıtılacağını ve Fatih Sultan Mehmet Camii’nde mevlit okutulacağını duyurdu.

    “Buranın Kitabı Yazılıp, Birçok Yere Örnek Gösterilecek”

    Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nin Beylikdüzü’nün en büyük projesi olduğunu vurgulayan Başkan İmamoğlu, bu nokta ile 7 yıl önce tanıştığında kadın ve çocukların giremeyeceği vahim bir durumda olduğunu, muhtarın, esnafın ve yerel halkın katkısı ile merkezin kiralama işlemlerini hallettiklerini, içerde yer alan bir merkezin de belediyeye bağış alarak hakla kazandırdıklarına dikkat çekti. İlçede ekonomik gücü ne olursa olsun her vatandaşın her sosyal hizmetten eşit şekilde faydalanabileceği bir ortam yaratmak istediklerini dile getiren İmamoğlu, “Burası size emanet. İçini zenginleştirecek kişiler sizlersiniz. İşin başlangıç noktasındayız. Yakın gelecekte biz burada olağanüstü yetenekler göreceğiz. Buranın kitabı yazılıp, birçok yere örnek gösterilecek. İnsanlar buradan feyz alacak.” şeklinde konuştu.

    İçinde 400 kişilik çok amaçlı salonun, gençlik spor merkezinin, 40’a yakın dersliğin, kütüphane ve drama salonun olduğu merkezi gezen İmamoğlu, 70 yaşındaki sanatçı Cemal Akyıldız’ın “Kara Kalem Atatürk” sergisinin açılışını da yaptı. Sanatçı ile birlikte tabloları inceleyen İmamoğlu, eserlerdeki hikayeleri de dinledi. Açılış etkinliğine siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye başkan yardımcıları, danışmanları ile birim müdürleri katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir