• BURAK YÜZBAŞIOĞLU: KALEYİ ONARMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUM

    Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Meclis Üyesi aday adayı Burak Yüzbaşıoğlu sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla buluştu. Yüzbaşıoğlu, CHP'nin kalesi Avcılar'da kaleyi onarmak için yola çıktığını belirtti.

  • Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Meclis Üyesi aday adayı Burak Yüzbaşıoğlu sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla buluştu.

    Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi aday adayı olan ardından adaylığını geri çekerek Avcılar’dan meclis üyesi aday adaylığı dosyasını CHP Avcılar İlçe Başkanlığına teslim eden Burak Yüzbaşıoğlu, ‘Ben halkım diyerek Avcılar için kolları sıvadı.

    KİMSENİN YAPAMADIĞINI KÜÇÜKÇEKMECE’DE YAPTIK

    Başka bir ilçeden gelerek Ak Parti’ye ait olan bir belediyeden almak için gece gündüz çalıştıklarını  ifade eden Yüzbaşıoğlu, ’Küçükçekmece’de, Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı olan Burçin Baykal ile CHP’de olmayan Küçükçekmece’de partimizin bayrağını dalgalandırmak için yola çıkmıştık. Ne yazık ki Burçin Baykal CHP’de son dakikaya kadar 2. aday olarak iddiasını sürdürmüştü. Başka bir ilçeden gelerek altı ay boyunca gece gündüz çalışarak orada otuz senedir yaşayan insanların arasından sıyrılarak anketlerde birinci çıktı. Burçin Baykal ve ben orada emek veren bütün arkadaşlar biz orada zaferi kazandık. Burçin Baykal 4.5 yıl boyunca Avcılar’da Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. e-devlet adresinde Burçin Baykal’ın bir tane dosyası yok. Herhangi bir suçlamayla ilgili açılmış davası yok. İktidar belediyesi zaten muhalefet olan Avcılar Belediyesi’nde çadır kurmuş durumdaydılar. O kadar soruşturma geçirdiler ama Baykal ile ilgili hiç bir dava yok. Omurgasız siyasetçilere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ben dostumun yanında her zaman açık bir şekilde duruyorum. Onlar gibi arkadaş iş çevirmiyorum. Bana da Burçin Baykal’la neden yol yürüyorsun diyip hesap soramazlar’ ifadesini kullandı.

    AVCILAR 5 YIL BOYUNCA BOMBARDIMANA MAĞRUZ KALDI

    Avcılar’a neden döndüğü konusunada açıklık getiren Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Meclis Üyesi aday adayı Burak Yüzbaşıoğlu, ‘5 yıldır Avcılar’da halk olarak meydanlarda yer aldım. Herhangi bir yönetimde yer almadım. Sadece CHP üyesiydim. Vatandaş olarak kendi inandığım şeylerin arkasında oldum. Bazı şeylere eyvallah demedim.Bunların bedellerini ailecek ödedik. İş yerim kapatıldı. Partiden ihraç için 3 defa disipline verildim. Hakkımda davalar açıldı ama hiç bir şey çıkmadı. Ben ilçeye dosyamı verirkende belirttim. Bir siyasi olarak değil halk artık kendini siyasi olarak temsil edilmesini istemiyor. Halk artık kendini istiyor. Avcılar’da ben halk adamıyım diye dolaşıp yeri geldiği zaman bize saldıran insanlara şunları söylemek istiyorum. 38 yaşındayım. Avcılar’da hiç bir zaman siyasilerin benim hakkım da verecekleri kara leke yoktur. Ama 20 yıl Avcılar’da meclis üyeliği yapıpta halk adamıyım diyip bize saldıran insanlar öncelikle 20 yıl kamu malını kapatım nasıl işletme yaptıklarını açıklasınlar. CHP’de şu anda mevcut hiç bir meclis üyelerinin Avcılar’da tekrar siyasetin halkın önüne çıkıp belediye meclis üyeliği yapmasını halk olarak doğru bulmuyorum. Onların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. 5 yıl boyunca yaptıkları ortada. Ben CHP’nin ilkeleri doğrultusunda Avcılar halkına hizmet etmek için aday oluyorum. Avcılar 5 yıl boyunca yoğun bir bombardımana maruz kaldı. Kaleniz zararlar aldı. Taş üstünde taş kalmadı. CHP Genel Merkezi bu kaleyi tamir için duvar ustası olarak Turan Hançerli’yi atadı. Bende  bir sıvacı olarak bu kaleyi onarmak için yola çıkıyorum’ ifadelerini kullandı.

    HİÇ BİRİNİN SESİ ÇIKMADI

    Atatürk ilke ve inkilaplarını Avcılar’da devam ettirmek için yola çıktığını belirten Yüzbaşıoğlu meclis üyelerinide sert bir dille eleştirdi. Yüzbaşıoğlu, ‘Avcılar’da 135 tane belediye meclis üyesi aday adayı var. Ben hepsine başarılar diliyorum. Ama şunuda dile getirmek istiyorum. Bizim Avcılarımızda 26 katlı binlerce öğrencilerimizi yetiştirebileceğimiz yurt binasını belediyemiz kendi elinden çıkararak yüzde 50’sini katarlı birine satarken bu meclis üyelerinin gık sesi çıkmazken, şimdi meclis üyesi aday adayı olmalarına ben anlam veremiyorum. Bu siyasetçilerin ben Avcılar’da siyaset yapmamaları gerektiğini düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir