• BÜYÜKÇEKMECE 57. ALAY’DA

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve gaziler ile birlikte Çanakkale’de gitti.

  • Başkan Akgün ve mahalle muhtarları bu yılda geleneği bozmayarak 57. Alay yürüyüşüne Mehmetçiğin Çanakkale’de giydiği üniformayla katılacak. Yürüyüş sonunda 57. Alay Şehitliği ziyaret edilerek, Çanakkale şehitleri için saygı duruşunda bulunulacak.

    Conkbayırı’na 57. Alay Yürüyüş

    25 Nisan Salı günü gerçekleşecek olan Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yıldönümü anma törenlerine bu yılda Büyükçekmece heyeti damga vuracak. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve gazilerden oluşan Büyükçekmece heyeti, Çanakkale şehitlerini anmak ve 57. Alay yürüyüşünü gerçekleştirmek için Çanakkale’ye gitti.  Büyükçekmece heyeti, 25 Nisan Salı sabahı kılınacak sabah namazının ardından Conkbayırı’na kadar 57. Alay’ın izinden yürüyecek.  Conbayırı’nda düzenlenecek olan Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. Yıldönümü anma törenlerine katılacak olan Başkan Akgün ve Büyükçekmece heyeti, şehitliklere ziyaret gerçekleştirecek.

    “Çok anlamlı gelenek”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “57. Alay yürüyüşünde Mehmetçiğin Çanakkale savaşlarında giydiği o anlamlı üniformayı giyerek Çanakkale ruhuna tekrar bürüneceğiz. Mahalle muhtarlarımızla birlikte başlattığımız bu çok anlamlı geleneği sürdüreceğiz. Bu kutsal vatanı kanı ve canı pahasına düşmana teslim etmeyen atalarımızın o günlerde giydiği üniformayı giyerek hem Çanakkale ruhuna bürüneceğiz hem de atalarımıza olan minnet duygularımızı ifade edeceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir