ALTIN 2.240,44-0,13%
BITCOIN 2043277-6,10%
19 Mart 2024
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükçekmece Belediyesi’ne 7. kez Avrupa 12 Yıldız Şehir Ödülü

Büyükçekmece Belediyesi’ne 7. kez Avrupa 12 Yıldız Şehir Ödülü

ABONE OL
19 Şubat 2019 15:20
Büyükçekmece Belediyesi’ne 7. kez Avrupa 12 Yıldız Şehir Ödülü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  1. yıl kutlamalarının yapıldığı saatlerde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Strazburg’ta gerçekleştirdiği törende Büyükçekmece Belediyesi “12 Yıldız Avrupa Şehri” ödülünü alıyordu.

Uzun yıllardır birlikte çalıştığı personellerine teşekkür ederek belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve müdür yardımcılarına plaket takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “1924’e kadar Büyükçekmece küçük bir balıkçı köyü olarak haritada yerini alıyor. O zamanlar İstanbul halkı buraya avlanmaya ve denize girmeye geliyordu. 19 Şubat 1958’de Büyükçekmece balıkçı köyü nüfusu 2 bini geçerek Çatalca ilçesinin yeni bir beldesi oluyor. İlk seçimde rahmetli Kerem Şengöz amcamız Büyükçekmece köyünün ilk belediye başkanı oluyor. 1970’li yılından sonra yazlıkçılarımızın evleri ve villaları bu beldede o günden itibaren yatay yapılaşmayı uyguluyorlar. Büyükçekmece’de belediye başkanlarımızın hepsi Büyükçekmece’de betonlaşmaya ödün vermiyor ve bugünkü Büyükçekmece’nin temelini atıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi örnek bir uygulama yaptıkları için geçmiş belediye başkanlarımızın hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu şehre hizmet eden seçilmiş, atanmış büyüklerimizle bir araya gelerek halkımız adına teşekkürlerimizi sunacağız. Şehir imar planı disiplinini yürüten İstanbul’un tek şehri Büyükçekmece olmuştur. Bunun sebebi ben ve benden önceki belediye başkanlarının hizmeti ve duruşlarıdır. Büyükçekmece şehrin geleceğine göre planlarını yapmış ve mutluluk şehri Büyükçekmece olma yolunda bütün meclis üyelerimiz ve personelimiz kararlı bir duruş sergilemişlerdir. Bugün devlet büyüklerimiz tarafından yatay yapılaşmanın örneği Büyükçekmece ortaya çıkmıştır. İmar disiplininden en ufak ödün vermeyen, şehrini bütün dünyaya tanıtan bir Büyükçekmece’yiz.”

“Bu şehri hep birlikte Mutluluk Şehri yaptık”

Büyükçekmece’de 60’ıncı yıl kutlamaları devam ederken aynı saatlerde Strazburg’da gerçekleşen törende Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Büyükçekmece Belediyesi’ne 7. kez “Avrupa 12 Yıldız Şehir Ödülü”nü verildiğini açıklayan Başkan Akgün şöyle konuştu: “Şu an Strazburg’da düzenlenen Avrupa Konseyi’nde 7. Kez Avrupa 12 Yıldız Şehir Ödülü almanın gururunu yaşıyoruz. Bu bir rekordur. 19 Şubat 2019 da Türkiye’de hiçbir şehre nasip olmayan Avrupa 12 Yıldız Şehir Ödülünü yedinci kez bugün aldık. Büyükçekmece adını tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor. Altı kez Dünyanın En İyi Festival Ödülü’nü alarak büyük bir başarı elde ettik. Tüm büyük Büyükçekmece aileme şükranlarımı sunuyorum. Bu şehri hep birlikte Mutluluk Şehri yaptık” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: