• BÜYÜKÇEKMECE YEŞİLLENİYOR

    Her mevsim daha yeşil, daha güzel Büyükçekmece için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Her geçen gün park sayısı ve yeşil alan miktarımız artıyor” dedi.

  • Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

    Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Büyükçekmece geneline yayılan çalışmaları,  çocuk oyun parklarındaki güvenli ve fonksiyonel oyun aletlerinin bakım ve onarımı, parklarda bulunan fitness gruplarının ve bankların bakım ve onarımı, park ve bahçelere ağaçlandırma çalışmaları, ağaç diplerine ponza serimi, budama, parklarda kum belleme, mevsime uygun bitki ve ağaç dikimi, kırılan oyun ve spor gruplarının onarılması ve yenilenmesi, yeni çocuk oyun gruplarının kurulması gibi çok çeşitli çalışmaları kapsıyor.

    Oyun gruplarının Kalitesi Arttırılıyor

    Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 2018 yılında Büyükçekmece’ye çok sayıda yeni park kazandırmayı hedefliyor. Her geçen yıl değişen ve modernleşen çocuk oyun gruplarını takip edip, mevcut durumdaki oyun grupları sürekli yenileniyor. Çocukların sağlığına zarar vermeyecek hammaddelerden üretilen oyun ve spor grupları özenle seçilerek Büyükçekmece’nin parklarında yerlerini alıyor.

    Ağaçlandırılan alanlar sürekli artıyor

    Ekipler ilçe genelinde budama ve peyzaj çalışmalarına da ara vermiyor. Tüm park, bahçe ve yeşil alanların bakımlı olması için aralıksız çalışan ekipler ilçenin her mahallesinde mevsimlik ağaç budama işlemini gerçekleştirirken diğer yandan da peyzaj düzenleme çalışması kapsamında mevsimlik çiçek dikimi yapıyor. Bir yandan da ağaçlandırma seferberliğine devam eden Büyükçekmece Belediyesi, şehrin çeşitli bölgelerine farklı türden ağaçlar dikerek Büyükçekmece’nin yeşil alanlarını arttırmaya devam ediyor. Dikilen ağaçların yanı sıra var olan tüm ağaçların ilaçlama, budama ve bakım çalışmaları da aksatılmadan devam ediyor.

     Başkan Akgün: Sorumluluk hissediyoruz…

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, daha yeşil ve daha güzel bir kent için her alanda çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek; “Geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. Onların mutlu, güvenli ve huzurlu ortamlarda zaman geçirebilmeleri için bütün çocuk parklarımızı kontrol edip, eksikliklerini gideriyoruz. Ayrıca ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. 7’den 70’e herkesin mutlu olduğu bir Büyükçekmece için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor” dedi.

    Yapılan bazı çalışmalar şunlar:

    Büyükçekmece genelinde yapılan çalışmalardan bazıları şu şekilde; Fatih Mahallesi Veysel Karani Caddesi’nde erguvan ağacı dikimi, Güzelce Mahallesi Kapalı Pazar ve Sosyal Tesisi’nde ağaçlandırma çalışması , Kordonboyu’nda flex ve ağaç diplerine ponza serimi, Mimaroba Mahallesi Büyük Atatürk Parkı fitness aletlerinin bakımı ve ağlanması, Karaağaç Mahallesi parkı kum belleme, flex ve fitness grubunun altına poza serimi, Mimarsinan Mahallesi Mimarsinan Spor Kulübü parkının genel bakımı ve temizliği, Kültürpark çim biçimi ve bakımı, Fatih Mahallesi Simbat Parkı’na anne çocuk salıncağı kurulması, Büyükçekmece Subay Orduevi’nde budama çalışmaları.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir