• BÜYÜKÇEKMECE’DE DEVRİM

     Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türkiye’de bir ilke imza atarak ilçe genelindeki yapıların çatı örtüsüne şehir estetiğine katkı sağlayacak bir düzenleme getirdi.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Selimpaşa’dan Beylikdüzü ilçesi sınırına kadar olan alanda deniz kıyısında kalan yapıların çatılarına mavi ve mavinin tonlarında olma şartı getiriyoruz” açıklamasını yaptı.

    Sahildeki yapıların çatıları mavi renk olacak

    Ocak ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, çok önemli bir karara daha imza attı. Büyükçekmece ilçesi, sahil bölgelerinde çatı rengi ve cephe kaplamalarının “Estetik Komisyonu Raporu” doğrultusunda belirlenmesine yönelik gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilirdi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bundan 17 yıl önce Türkiye’de çatıların rengini belirleyen ilk ve tek belediye olduklarını hatırlatarak; “Binaların dış cephesini de belirleyen ender belediyelerdeniz. Bugün alacağımız kararla, Selimpaşa’dan Beylikdüzü ilçesi sınırına kadar olan alanda ilçemizin deniz kıyısında kalan yapıların çatılarına mavi ve mavinin tonlarında olma şartı getiriyoruz. Bu alanın dışında kalan çatılarda ise mavinin ve yeşilin tonları kullanılacak. Ayrıca su toplama havzasında tamamı bir veya iki katlı villalardan oluşan projelerin çatı örtüsü dış cephe yapısına göre belirlenecek. Bu villa kentleri yapan teknik heyet, belediyemizin Estetik Komisyonu ile çalışarak ve nihai kararı estetik komisyonu vermek üzere karar alınacak” ifadesini kullandı.

    Plastik esaslı çatı malzemesi kullanılamayacak

    Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin almış olduğu bu kararın yerel yönetimler ve şehircilik açısından da çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Akgün, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin bu kararı yerel demokrasi adına ileride ders kitaplarına girecek, üniversitelerin şehircilik kürsülerinde anlatılacaktır. Çok önemli gördüğüm bu kararın hem komisyon üyeleri açısından, hem de meclisimiz açısından özellik arz ettiğini belirtmek istedim. Türkiye’deki 1398 belediyenin hiçbirinin meclisinde şu ana kadar böyle bir karar alınmadı. Dolayısıyla bu da bizim bir ayrıcalığımızdır. Denizin kenarındaki binaların çatısının kırmızı olması bizi rahatsız ediyor. Mavi ve yeşilin tonlarındaki çatı örtüsü Büyükçekmece’nin şehir merkezi ve diğer alanlardaki özellikle alçak yapılarda şehir estetiğine katkı sağlayacaktır. Ayrıca bir diğer önemli hususta çatılarda toprak esaslı malzeme kullanma şartı getiriyoruz. Plastik esaslı çatı malzemesi kullanılamayacak.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir