• BÜYÜKÇEKMECE’DE ZAFER TURNUVASI

    Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda finali yapılan Zafer Kupası Turnuvası sona erdi. Turnuvaya 20 takım katılırken, final Büyükçekmece ve Kayaşehir takımları arasında oynandı. Maçı kazanan Büyükçekmece takımı, kupayı Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün elinden aldı.

  • Büyükçekmece Spor Kompleksi’nde yapılan ve finalinin Zafer Bayramı’nda oynanmasına kararlaştırılan turnuvada bir ilk yaşandı. Final karşılaşması oynanırken eski futbolculardan oluşan Veteran takımı da aynı anda bir gösteri maçı yaptı. Aralarında milli takımda da forma giymiş birçok futbolcu da bulunan Veteran takımına ayrıca emekli Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. Onar dakikalık iki devre halinde yapılan maç sonunda açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi:

    “30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimizin altın harflerle yazılmış destanıdır. Bu destan sonrası cumhuriyet ilan edilmiştir. Öncelikle bu bayramı bize bağışlayan ve bu vatanı kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyoruz. Büyükçekmece ve çevresindeki genç ve çocuklardan oluşan ‘Zafer Turnuvası’ 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını sonuçlandırdık. Genç ve çocuklarımıza kupalarını verdik. Ayrıca memleketimizin çok değerli milli futbolcularıyla, muhteşem futbolcularımızla burada bir maç yaptık. Geçmişte bizleri televizyon ve radyo başlarına kilitleyen, futbol ve takım sevgimizi oluşturan çok önemli futbolcuları Büyükçekmece’de bir araya getirdik. Futbolcuları tekrar sahaya çıkartmak, onlarla beraber geçmişleri, geçmiş günleri anmak ve hatırlamak, vatandaşlarımıza o günleri bir bakıma hatırlatmak uğruna bu müsabakaları yaptık.  Özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bunu özel olarak planladık ve bundan sonra her 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda geçmişteki yetişmiş olan bu milletin birçok bölgesinden çıkmış futbolcularımızı burada ağırlayacağız. Bunu da geleneksel hale getiriyoruz. ”

    “30 Ağustosların çok büyük önemi var”

    Veteran takımda yer alan eski Beşiktaşlı futbolcu Ulvi Güveneroğlu, “Özellikle bugünlerde çok muhtaç olduğumuz birlik ve beraber adına 30 Ağustosların çok daha kapsamlı bir şekilde kutlanması, milletimiz adına da çok büyük bir değer. Değerli Başkanımız Hasan Akgün’ün de katkıları ile hem çocuklar hem de veteranlar bugün burada çok güzel bir birlik  oluşturduk” dedi.  Veteran takımında yer alan emekli Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan’a Hasan Akgün tarafından plaket verilirken, futbolculara ise Büyükçekmece’nin simgesi olan köprü şeklindeki plaket takdim edildi. Müsabaka sonunda Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Veteran takımındaki futbolcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir