• BÜYÜKÇEKMECE’DE ZORUNLU OLDU

    Büyükçekmece Belediye Meclisi, halk sağlığının korunması ve hijyen şartlarının sağlanması amacıyla unlu mamul ve ekmek satışı yapan işletmelere ambalaj kullanım zorunluluğu getirdi. 

  • 1 Ocak 2017’de uygulanmaya başlanacak yaptırımla  işletmelere  ambalajsız ürün satışına devam etmeleri halinde ruhsat iptaline varan cezai işlemler uygulanacak.
    Ruhsat iptaline gidilecek 

    Büyükçekmece Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında halk sağlığı ve hijyen açısından önemli bir karara imza attı. Alınan karar doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde unlu mamul ve ekmekler ambalajlı satılacak. Böylece vatandaşlar satın aldıkları ekmek ve diğer unlu mamullere ilk kendileri dokunmuş olacak.  İlçede kararın uygulanıp uygulanmadığı ise sıklaştırılan denetlemelerle sürekli olarak takip edilecek, bu konuda vatandaşların şikayetleri de göz ardı edilmeyecek. Karara uymayan işletmeler önce uyarı alacak ardından para cezası ile cezalandırılacak. Ambalajsız ürün satışına devam edilmesi halinde ise işletmenin ruhsatı iptal edilecek. Ambalajlar işyerlerinin talebi doğrultusunda belediye tarafından verilecek.

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuya ilişkin bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya İstanbul Fırıncılar Odası Dernek Başkanı Fahri Özer, Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Büyükçekmece Tarım Müdürü Semih Çakar, Ticaret Odası Temsilcisi Ahmet Saruhan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.  

    “Sağlık Bakanlığı kadar söz sahibiyiz”

    1996 yılında ekmeğin poşette satılması için karar aldıklarını ancak kararın uygulamaya geçirilemediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “O kararı aldık fakat o günlü şartlarda bunu uygulayamadık. Dünyanın şartları değişti, aradan yaklaşık çeyrek asır geçti. İnsan sağlığının korunması, insanları hastalıklardan korumak bütün kurumların başta,  Sağlık Bakanlığı olmak üzere hepimizin görevi.  Belediye artık Sağlık Bakanlığı kadar bu konuda söz sahibi. Belediyelerin bu konuda görev yapması  gerekiyor. Belediyeler de Sağlık Bakanlığı kadar insanların sağlığının korunmasında önemli rol oynayan kurumlardır” dedi.

    Fırın tezgahlarında satılan ekmeklerde ambalaj zorunluluğu olmayacağını ancak ekmeklerin eldivensiz olarak satışının yapılamayacağını söyleyen Başkan Akgün, “Fırın tezgahında satılan ekmekler hariç olmak üzere bakkalda, büfede, markette yada başka nerede satılıyorsa  aldığımız karar sonucunda ekmeğin konulması uygun olan kağıt poşete koyacağız. Tezgahta satılan ekmekler hariç olmak üzere  ilçemizin sınırları içerisinde satılan bütün ekmekler, poşete konulacak. Uygulama tarihi 01. 01. 2017 olarak belirledik. Bunu yaptığımız zaman emin olunuz ki, belki bir kişiden diğer kişiye sarılığın geçmesini, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi  ve insan sağlığının korunması bakımından çok önemli bir görevi daha yapmış olacağız” diye konuştu.

    04

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir