• Büyükçekmeceliler çocuk istismarını protesto etti

    Büyükçekmece halkı Türkiye’nin gündemine oturan Küçükçekmece’deki istismar olayına sessiz kalmadı.

  • Çocuklara yapılan cinsel istismarı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştiren Büyükçekmeceliler ellerindeki pankartlarla Büyük Atatürk Parkı’nda yürüdü.

    Büyükçekmeceli kadınların başlattığı protesto yürüyüşüne vatandaşlarda büyük destek verdi. Son zamanlarda yoğunlaşan cinsel istismarların yasaların yeterince ağır olmamasından kaynaklandığını savunan vatandaşlar bu konuda medyaya da ciddi sorumluluklar düştüğünü belirttiler.

    “Çocuklarımızı koruyamazsak vatanımızı hiç koruyamayız”

    Cinsel istismarın asla kabul edilmeyecek bir suç olduğunu belirten Sinanoba mahallesi sakinlerinden Ali Camgöz, “Cinsel istismar konusunda sessiz kalmamız beklenemez. Cinsel istismarla ilgili kanun bir gece yarısı anlaşılmadan çıktı ve bu konuda medya sessiz kaldı. Rıza yaşının 12’ye düşürülmesini asla kabul etmiyoruz. Erken evlilikleri kınıyoruz. Biz çocuklarımızı koruyamazsak vatanımızı hiç koruyamayız” dedi.

    “Onlar savunmasız minik bir çiçek”

    Büyükçekmece halkının cinsel istismar konusundaki hassasiyetini takdir ettiğini belirten İlkay Kaya, “Son zamanlarda çocuklara artan tacizlerin sebebinin ağırlaştırılmamış kanunlar olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çocuklar savunmasız. Temiz bir toplum için önce çocuklarımızı temiz tutmalıyız. Suçların ağırlaştırılmasını istiyorum. İki kız çocuğum var. Onlar savunmasız minik bir çiçek. Çiçekleri soldurmayalım” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir