• Büyükçekmece’nin altyapısı güçlendiriliyor

    Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, artan nüfusu da göz önünde bulundurarak kuvvetli sağanak yağışların neden olabileceği altyapı sorunlarına karşı önlemler alıyor.

  • Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, artan nüfusu da göz önünde bulundurarak kuvvetli sağanak yağışların neden olabileceği altyapı sorunlarına karşı önlemler alıyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle yürütülen altyapı çalışmaları ilçenin bir çok noktasında devam ediyor.

    24 mahalle mercek altına alındı

    Geçtiğimiz günlerde mevsim normallerinin çok üstünde yağan yağmurlar İstanbul’un pek çok bölgesinde su taşkınlarına neden olmuştu. Yaşanan su taşkınlarına karşı tedbir alan Büyükçekmece Belediyesi, riskli bölgelerde ev ve işyerlerini korumaya almış, vatandaşların yardımına koşmuştu. İlçe, alınan önlemler ve müdahaleler sayesinde şiddetli yağışları olabilecek en az hasarla atlatmıştı. Yoğun yağışlar sonrasında pek çok noktada altyapı çalışması başlatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve belediye ekipleri 24 mahalleyi mercek altına aldı.

    Çalışmalar devam ediyor

    Fatih Mahallesi Umur Reis Caddesi ve Şehit Polis Gaffar Okkan Caddesi’nde yoğunlaşan altyapı çalışmaları, Büyükçekmece’de yaşanabilecek herhangi bir sel felaketinin önüne geçebilmeyi ve doğal afet şeklinde gerçekleşen yağışları en az hasarla atlatmayı hedefliyor. Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla ilçenin altyapısı güçlendirilirken, vatandaşların can ve mal güvenliği de korunmuş olacak.

    Ayrıca Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle Mİmaroba Mahallesi ve Atatürk Mahallesi Albatros mevkiindeki çalışmalar devam ediyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir