• BÜYÜKÇEKMECE’YE FİBER ALTYAPI

    Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Türk Telekom Müdürlüğü işbirliğiyle ilçenin tamamı ışık hızında fiber internet altyapına kavuşturulacak.

  • Büyükçekmece’de, Telekom’un telekomünikasyon hizmeti verdiği ilçe sınırları dahilinde, vatandaşların gelişen teknolojiye ayak uydurmaları, daha yüksek hızlı internet erişimi hizmetinden yararlanmalarını sağlamak adına başlatılan çalışmalar kapsamında yeni yapılacak olan binalarda fiber internet altyapı zorunluluğu getirilirken, mevcut yapılar Türk Telekom’a başvurarak internet altyapılarını fiber internet erişimine uygun hale getirebilecekler.

    Telekom ile İmar Müdürlüğü koordineli çalışacak

    Türk Telekom tarafından yapılan resmi yazışma sonrasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Telekom Müdürü Sait Işık ve Müdür Yardımcısı Hamza Habip Turan arasında gerçekleşen görüşmede, Büyükçekmece’de yapılacak olan yeni binalara fiber internet altyapısı zorunluluğu getirildi. Bina içi telekomünikasyon ankastre sistemi eski olan mevcut binalar ise Türk Telekom’a müracaat etmeleri durumunda fiber internet altyapısına kavuşabilecek. Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Büyükçekmece Telekom Müdürlüğü bu yönde ortak bir çalışma yürütecek.

    “Gelişen teknolojinin gerisinde kalamayız”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk Telekom yetkilileri ile yapılan görüşme sonrasında başlatılan çalışmayla Büyükçekmece’nin tamamında ışık hızında internet erişiminin sağlanacağını belirterek; “İnternet ve teknoloji çağında yaşanan hızlı değişimin gerisinde kalamayız. Büyükçekmece’nin internet erişim altyapısında köklü bir değişiklik yapılacak. Yenilen altyapı sayesinde, Büyükçekmece’nin tamamı ışık hızında fiber internet erişimi teknolojisinden yararlanacak. Altyapıdaki dönüşümle birlikte sadece hızlı internet erişimi sağlanmayacak aynı zamanda da telefon, uydu yayınları, internet üzerinden sağlanan görüşmeler ve her türlü iletişimde de büyük kolaylıklar ve hızlı erişim imkanı sağlanacaktır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir