• ÇAĞATAY ULUSOY’A BÜYÜK ŞOK

    ‘İçerde’ dizisinin yakışıklı oyuncusu Çağatay Ulusoy hakkında 'gençleri sigaraya özendirdiği' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Ulusoy’dan şikayetçi olarak gençleri sigaraya alıştırdığını söyledi. Hürriyet’in haberine göre; Kural savcılığa verdiği dilekçede, Çağatay Ulusoy’un Instagram hesabından devamlı sigara içerken çekilen fotoğraflarını paylaştığını belirtti.

    ‘KANINA GİRDİĞİ GENÇ SAYISI: 87 BİN 500’

    Ulusoy’un instagram hesabında 1 milyon 400 bin takipçisi olduğunu belirten Kural, “Siyah-beyaz iki sigaralı fotoğrafı 173 bin beğeni almıştır. Gençler üzerinde etkili bu oyuncunun hayranları genelde orta ve lise eğitimindeki kız çocuklarıdır. Beğenenlerin yüzde 5’inin bilinçaltına etkili olarak sigaraya başlamasına neden olması halinde kanına girdiği öğrenci ve genç sayısı 87 bin 500 olacaktır” ifadelerini kullandı.

    Ulusoy’un bu fotoğrafları paylaşmasının, sigara firmaları ile iş birliği içerisinde olduğu ihtimalini güçlendirdiğini iddia eden Kural, “Bu bakımdan kamu sağlığının zarar görmemesi için bu tür ‘sigaraya teşvik etmek’ gayesinde olan paylaşım sahiplerinin bu paylaşımları kaldırılmalı, paylaşımda bulunan kişi ise cezalandırılmalıdır” dedi.

    Kural, Ulusoy’un Kabahatler Kanunu ‘Tütün mamüllerinin tüketilmesi’ maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir