ALTIN 2.239,99-0,14%
BITCOIN 2088032-5,26%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ÇALIK DEPREM GERÇEĞİNİ HATIRLATTI… BU KAFAYLA GİDERSEK ÇOK ACI YAŞARIZ
  • Merkez Siyaset
  • GÜNCEL
  • ÇALIK DEPREM GERÇEĞİNİ HATIRLATTI… BU KAFAYLA GİDERSEK ÇOK ACI YAŞARIZ

ÇALIK DEPREM GERÇEĞİNİ HATIRLATTI… BU KAFAYLA GİDERSEK ÇOK ACI YAŞARIZ

ABONE OL
16 Şubat 2019 12:46
ÇALIK DEPREM GERÇEĞİNİ HATIRLATTI… BU KAFAYLA GİDERSEK ÇOK ACI YAŞARIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da 1 milyondan fazla 0-5 yaş çocuk oluğunu ifade eden Çalık, ‘Bizler bu çocuklarımız için maalesef hiç bir şey yapamıyoruz. Kadınlar için hiç birşey yapamıyoruz. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde ben göreve geldiğimiz zaman çocuklarımız ve kadınlarımız için projelerimiz hazır. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışacağız. Yeni yaşam alanları oluşturacağız. Yaşam Vadisi’ni vatandaşların kullanımına açtık. İçinde konserler veriliyor, sanat atölyeleri var. İkinci etabını da mart ayı içerisinde açacağız. 700 bin metrekarelik sadece Yaşam Vadisi’ni oluşturduk. Diğer alanlar hariç. 35 senelik Bağcılar’da toplam aktif yeşil alanı 240 bin metre kare. Bizim sadece Yaşam Vadisi 700 bin metre kare. Bu kıyaslamayı şunun için yaptım. Kamu alanlarını, yeşil alanlarını doğru planlarsanız o kent mutlu bir kent oluyor. Biz birbirimize sevgi ile bakmayı unuttuk. Bunda yerel siyasetçilerin sorumluluğu var.’ ifadesini kullandı.

BU KENT DEPREMLE YÜZLEŞECEK

Bu kentin bir deprem gerçeği var diyen Mehmet Murat Çalık, ‘1999 depreminden bu güne Büyükşehir belediyesini yaptığı hiç bir çalışma yok. İstanbul’da 2000’li yıllarda 491 tane deprem toplanma alanı vardı. Bugün bu sayı 71. Kartal’da bir hafta önce yaşanmış faciayı hep birlikte yaşadık. Deprem olmadı ama bina çöktü. Göçük altındaki vatandaşlara 5 günde ulaşılabildi. Depremin acısını yaşamış birisiyim. Bu kent depremle yüzleşecek. Bu kafayla yüzleşirsek çok acı yaşarız. Bırakın insanları kurtarmayı insanlara ulaşamayız. Depremin ne zaman kapımızı çalacağını bilmiyorum. Acil önlemler alınması gerekiyor. Bizde göreve geldiğimiz zaman önceliklerimizin arasında deprem olacak. İstanbul kadim bir kent. İstanbul emanetçilere emanet edilecek. Birilerine emeklilik ikramiyesi olarak verilecek bir kent değil. İstanbul’un kaynaklarını biz gelecek nesillere harfiyen aktarmak zorundayız’ şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: