• ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından anma programı düzenlendi.

  • Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle hazırlanan “Çanakkale Şehitlerini Anma” programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdülvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tutun, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak, Türk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şah İsmail Atak, vatandaşlar, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

    Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi

    Çanakkale Şehitlerimiz adına saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’mızla başlayan program Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veli Kozak’ın Çanakkale Savaşı’nın Milli Mücadelede önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan konuşması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kozak konuşmasında, “Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutlamanın ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. bizlere bu büyük zaferin gurunu armağan eden başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” sözlerine yer verdi.

    Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ardından program Çanakkale’yi anlatan tiyatro, oratoryo ve Çanakkale şiirlerinin okunmasından sonra sona erdi.

    dsc_1735

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir