• CANKURTARAN’DAN SERT TEPKİ

    Yeğeninin nikah töreninde mutlu evliliğin sırrını “İtaat et, rahat et” diye nitelendiren Başbakan Binali Yıldırım’a tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Yıldırım’ın açıklamaları kadının kişiliğini hiçe sayıyor. Mutlu bir evliliğin sırrı itaat değil karşılıklı saygıdır. En iyisi Başbakan’ın kadınlarla ilgili konularda fazla konuşmaması, onun yerine görüşlerini sadece kendisi duyacak şekilde mırıldanması” diye konuştu.

  • Şort giydiği için saldırıya uğrayan kadın ile ilgili olarak, “Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın” sözleriyle tepki çeken Başbakan Binali Yıldırım’ın yeğeni Emine Yıldırım’ın nikahında mutlu evliliğin sırrını “İtaat et, rahat et” diye nitelendirmesi sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Özellikle kadınların tepki gösterdiği Yıldırım sözlerinin devamında yeğenine hitaben “Emine, sen de havaya girme. Gökhan hiddetlendiğinde ’peki’ demesini bilmelisin” demişti.

    “YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI ERKEK BAKIŞ AÇISINI YANSITIYOR”

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Başbakan Yıldırım’ın son dönemlerdeki açıklamalarının tek bir çevrenin ve erkek bakış açısını yansıttığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Kadının kişiliğini hiçe sayan açıklamalar bunlar. Mutlu evliliğin sırrı itaat değil karşılıklı saygı, sevgidir. Hele hele yeğenine hitaben ‘Gökhan hiddetlendiğinde peki demesini bilmelisin’ sözü vahim. Acaba Gökhan neye hiddetlenecek? Yemeğin tuzunun eksik olmasına mı? Yoksa ütünün kötü olmasına mı? Gökhan’ın neye hiddetleneceği bilinmeyeceğine göre Emine her zaman peki mi demek zorunda? Böyle bir anlayış ile kadın her türlü ezilir. En iyisi ‘kıyafetini beğenmediğin kişiye mırıldanırsın’ sözleriyle zaten iyi bir sınav vermeyen Başbakan’ın kadınlarla ilgili konularda daha fazla konuşmaması, onun yerine görüşlerini sadece kendisi duyacağı şekilde mırıldanması. Çünkü konuştukça daha da vahim sözler söylüyor ve ülkemizde kadın – erkek eşitliği, toplumsal hoşgörü anlamında geleceğe dair endişeleri arttırıyor.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir