• ÇARDAK ALTINDA BULUŞTULAR

    “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi” temalı 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları dolu dolu devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, birçok değerli ismi ağırlayacak Çardak Altı Sohbetleri’nin ilki gazeteci Güven İslamoğlu’yla gerçekleşti. 

  • Özge Uzun moderatörlüğünde keyifli başlayan Çardak Altı Sohbetleri’nin ilkinde İslamoğlu “Çevre ve Çevre Sevgisi” başlığıyla Beylikdüzü halkına hitaben deneyimlerini bilgilerini paylaştı, dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. İslamoğlu, söyleşi boyunca doğaya ve ekolojik yaşama saygılı bir sistem kurulması gerektiğini, asıl doğayı koruyacak olan neslin iyi bilinçlendirilmiş gençler olacağına dikkat çekti.

    İslamoğlu, “İstanbul’da yeşil alan konusunda en şanslı ilçe Beylikdüzü.”

    Doğanın kendini yenilediğini ancak insanın çevreye karşı sorumsuz olduğunu dile getiren İslamoğlu, “Kirli sulardan insan zehirlenmeyince, doğanın ve balıkların zehirlenmesi kimsenin umrunda olmuyor.” şeklinde konuştu. Modaratörün doğanın korunmasında ebeveynlere düşen görevin neler olduğunu sorması üzerine İslamoğlu, “Çocukları doğanın içinde bırakın. Onlar kendini kurtarmayı öğrenecek. Çamurla buluşabilecekleri büyük parklar olmalı. Doğayı, yaban hayatı onlara göstermemiz gerekli.” dedi. Dinleyici olarak söyleşiye katılan ve sorularını yönelten Başkan İmamoğlu ise, kişi başına 10 metrekareye yakın yeşil alan düşen Beylikdüzü’nde ağaçlandırma ve parklarla ilgili yapılan çalışmalardan bahsetti.

    Yüksek Sadakat gençleri coşturdu

    Tüm programların ardından son olarak sahneye çıkan, yıllardır dillerde olan şarkılarıyla hayranlarıyla buluşan müzik grubu Yüksek Sadakat, herkese keyifli bir gece yaşattı. Gruba performansları için teşekkür eden İmamoğlu dinleyicilere hitaben, “Genç Beylikdüzü, gençlerle çok güzel. Sizlerin adına plaketimizi ve çiçeğimizi tüm gruba takdim ediyorum.” dedi. Festivalde ayrıca sokak basketbolu, sokak voleybolu turnuvalarını ziyaret eden İmamoğlu, tavla turnuvasında da ilk zarı attı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir