• ÇATALCA DAVAYI KAZANDI

    Çatalca Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Şubat ayı birinci oturumu Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı

  • Çatalca Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Başkanlığında gerçekleştirildi.

    Çatalca Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı 1’inci birleşiminde gündemin ilk maddesi, “İlçemiz ve mahallelerinde bulunan yolların isim değişikliği” ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi İmar Komisyonuna havale edildi.

    Bu 8 parseli de belediyemize kazandırmak istiyoruz

    Gündem maddelerinden, “ İlçemiz Akalan, İhsaniye, Kalfaköy ve Kabakça Mahallelerinde Köy Tüzel Kişilikleri adına kayıtlı 2/B vasfındaki taşınmazların alımı ve satımı işlemleri” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu gündem maddesine dair yaptığı açıklamada, “Köylerimiz 2014 yılında mahalle olarak ilçe belediyemize katılmıştır, dolayısıyla köy tüzel kişilikleri süresi içerisinde, Köy Muhtarlarımızın ekonomik koşulları 2b arazilerinin pek çoğunu satın almaya yetmemiştir. Bizde Çatalca Belediye Başkanlığı olarak, sıkıntılar yaşıyor olmamıza rağmen, geçtiğimiz yıllar içerisinde de bir takım 2b arazilerini aldık. Yine Akalan’da 2, İhsaniye’de 2, Kalfaköy’de 2 ve Kabakça’da 2 olmak üzere toplam 8 parseli de belediyemize kazandırmak istiyoruz. Akalan’da ki 124 Ada 3 parsel, 6737,55 m²’dir. Kesin olmamakla birlikte bize metre kare fiyatı, hazine tarafından birinci alıcı olduğumuz için 14 liradan verilecektir. Akalan 122 Ada 2 parsel 2385,30 m², metre kare fiyatı 18 TL görünmektedir. İhsaniye 122 Ada 1 parsel 9832,71 m², birim fiyat 13 TL olarak belirtilmektedir. Yine İhsaniye Köyü 126 Ada 1 parsel 3281,54 m², birim fiyatı 15 TL’dir. Kalfaköy 133 Ada 2 parsel 3926,42 m², birim fiyatı 10 TL’dir. Kalfaköy 101 Ada 2 parsel 3219, 40 m², birim fiyatı 12 TL’dir. Kabakça 1244 parsel 4629,02 m², birim fiyatı 13 TL ve 1245 parsel Kabakça, 5021,64 m² birim fiyatı 13 TL’dir. Yaklaşık olarak 8 parselin toplamı 40 dönümdür” sözlerine yer verdi.

    Üçüncü gündem maddesi, “ Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği doğrultusunda yol boyu ticaret teşekkül eden konut parsellerindeki zemin kat veya açığa çıkan bodrum katlarının kullanımı” ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi İmar Komisyonuna havale edildi.

    Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine üye olundu

    Gündem maddelerinden, “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine üye olunması ve üye seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi ve Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine Belediye Başkan Yardımcıları ve CHP Meclis Üyeleri Ufuk Akın, Erhan Güzel ve CHP Meclis Üyesi Cavit Eteke asil üye olarak, CHP Meclis Üyesi Belgin Tezer ile CHP Meclis Üyesi Cengiz Aydın yedek üye olarak seçildi.

    Gündemin son maddesi, “Dolu Boş Kadro Derece Değişikliği” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

    Davayı kazandık

    Oturumun sonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara gündem dışı konuşma yaparak meclisi Bölge İdare Mahkemesi kararı hakkında bilgilendirdi.

    Başkan Cem Kara konuşmasında, “Köy tüzel kişilikleri kaldırıldığında Elbasan Mahallemize de hazine tarafından kullanım hakkı verilmiş olan 1869 No’lu bir parsel vardı. 654 dönüm olan bu orman alanı köy tüzel kişiliğinden mahalle olarak Elbasan ilçemize bağlandığında, bu yerin otomatikman alacakları, borçları ile bize geçmesi gerekiyordu, başkanlığımıza devrolmuştu. Bizde burada ormanı geliştirme arzusu içerisindeydik, proje üretiyorduk. Ancak Valilik Devir, Tasfiye, Paylaşım Komisyonu benimde eşlik ettiğimi söylediği bir toplantıda, bir karar alıp bu alanı Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza devretmişti. Ben mahkemeye başvurarak böyle bir toplantıdan haberdar olmadığımı, böyle bir toplantıya katılmadığımı ve böyle bir karara da imza atmadığımı belirttim. Bunun üzerine mahkeme bizi haklı gördü. 15 gün sonra Vali Yardımcısı başkanlığında toplandığımızda komisyon üyeleri yine aynı kararın geçerli olduğunu belirtti. Biz buna itiraz ettik, 3-4 sayfalıkta bir şerh yazdık. Dedik ki; “ Biz 1115,5 km²’lik bir alana hizmet götürmeye çalışıyoruz, 654 dönümlük bir orman alanına mı bakamayacağız? “Bizim şerhimiz kabul edilmedi, bizde İstanbul Valiliğimize dava açarak bu alanın kullanım hakkının köy tüzel kişiliğinden bize geçmesi gerektiğini, Devir, Tasfiye Komisyonu’nun yaptığı uygulamanın doğru olmadığını belirttik.6. Bölge İdare Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde lehimize karar verdi ve 654 dönümlük bu 1869 parselin Çatalca Belediyesi’ne kullanım hakkının verilmesi gerektiğini belirtti. Davanın bu son aşamasıydı, şimdi Devir Tasfiye Komisyonu’nun toplanıp bu kararı onaylayıp bu alanı bize vermesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

    Çevrecilik iki eylem yapmakla olmaz

    Konusu geçen alanın orman alanı olduğunu belirten Başkan Cem Kara, o bölgede ağaçlandırma ve bakım yapılması gerektiğini belirterek ağaç dikmek isteyenleri bölgeye davet etti. Başkan Cem Kara sözlerinde, ”Orada böyle bir alanımız var, kurumlar, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, bölgemizde, çevremizde ağaç dikmek isteyenler, biz orman alanlarını çoğaltmak istiyoruz diyenler, buraya hep birlikte ağaç dikebiliriz. Çevrecilik iki tane eylem yapmakla olmuyor. 654 dönümlük alan hepimize yeter. Başta fıstık çamı olmak üzere bu alanı bu amaçla değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.

    Evlatlarımız ülkemizin geleceğidir

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde de öğrencilere başarılar dileyerek, “Bugün okullarımız ikinci dönem eğitim öğretime başladı. Evlatlarımız hepimizin, ülkemizin geleceğidir. Onlara 2. yarıyılda başarılar diliyorum. Onları bugünlere getiren, büyüten, besleyen anne ve babalara teşekkür ediyorum. Onları en iyi eğitim bilgileriyle donatacak olan öğretmen arkadaşlarımıza her zaman güvendik, güveniyoruz. Umut ediyorum ki sağlıklı, huzurlu bir eğitim ve öğretim yılını geride bırakırız” dedi.

    Ordumuz bizim göz bebeğimizdir

    Afrin’de şehit olan askerlerimize ve ailelerine baş sağlığı dileyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasının sonunda, “Ordumuz hepimizin göz bebeği. Bu ülkenin kahramanları Afrin’de büyük bir mücadele veriyor. Bizlerin evlerimizde rahat ve güven içinde uyuması için. Tabii savaşın kaçınılmaz koşulları var, savaşta ister istemez kan, gözyaşı oluyor, şehitlerimiz oluyor. Bütün şehitlerimiz bu ülkenin varlığı, dirliği ve bayrak için kanlarını veriyor. Ordumuzun, şehit ailelerimizin başı sağ olsun. Yakınlarına ve Türk Ordusuna sabır diliyorum. Yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türk Ordusu bu mücadeleden de başarıyla çıkacaktır, adı ne olursa olsun, ister YPG, ister PYD olsun, ister başka unsurlar olsun zamanında da 7 düvelle mücadele etmiş olan bu ordu bu mücadeleyi de kazanacaktır. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur, ordumuzun her zaman yanındayız. Onlara sabır diliyorum, kahramanlıklar diliyorum” dedi.

    Çatalca Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Şubat ayı birinci oturumu komisyon raporlarını görüşmek üzere 09 Şubat 2018 Cuma günü saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir