• ÇATALCA’DA BAYRAM COŞKUSU

    Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı, Ulu Önder Atatürk’ün gençlere emanet ve hediye ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çatalca’da törenlerle kutlandı.

  • Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın,  98. yıl dönümü etkinlikleri Çatalca`da, sabah 09.00`da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı`na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

    Törene, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Siyasi Parti Temsilcileri,  Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Üyeleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

    19 Mayıs Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihidir

    Çatalca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyithan Dağıstanlı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ardından CHP Çatalca İlçe Başkanlığı ve Çatalca Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında Atatürk’ün gençlere hediye ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, bugünün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarih olduğunu vurguladı.

    Başkan Kara sözlerinde, “Gençlerin ve Türk Ulusunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. 19 Mayıs Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihidir. Samsun’dan yakılan meşale Erzurum, Sivas Kongreleri, Amasya Tamimi ardından 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla şahlandırılmıştır. Bugün ki Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihtir. Ulu Önderimiz, ulusumuzun kurucusu, kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı Türk Gençliği ’ne armağan etmiştir. Gençlere olan inancını, güvencini her fırsatta tekrar etmiştir. Biz de bu ülkenin bütün gençlerine inanıyoruz ve güveniyoruz. Onlar Atatürk İlke ve Devrimlerini ve bu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaktır. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları. Hepsinin önünde, huzurlarınızda bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

    Gösteriler beğeniyle izlendi

    Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından kutlama programı, Ziya Altınoğlu Stadında düzenlenen etkinliklerle devam etti. Kutlamada yer alan gösterileri,  Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Tufan Erçağ, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Seyithan Dağıstanlı ve çok sayıda Çatalcalı izledi.

    Buradaki tören Saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve bayrağın göndere çekilmesi ile başladı. Çatalca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyithan Dağıstanlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ardından Liseler Arası düzenlenen Parkur yarışmasının 1. Turu gerçekleştirildi. Çatalca Belediyesi Karate Spor Kulübünün karate gösterileri ile devam eden kutlamalar Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin Muğla Zeybeği Halk Oyunları gösterisi ile devam etti. Parkur yarışmalarının 2. Turu ardından Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Erkan Şahin tarafından “O Geliyor” isimli şiir okundu. Çatalca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Judo Spor Okulu gösterisi ardından Çatalca İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterisi izlendi. Çatalca Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sude Açıl “Bu Gelen Bandırma Vapuru” isimli şiiri okuması ardından Çatalca Belediyesi Güreş Kulübü güreş gösterilerini sundu. Çatalca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Osman Polat’ın okuduğu “Atatürk Kurtuluş Savaşında” isimli şiiri Çakıl Orta Okulu öğrencilerinin Trambolin gösterileri sonrası Lastik Kızlar Jimnastik Gösterisi ve Fly Fox gösterileri takip etti. Program ödül töreni ile sona erdi.

    dsc_7144_1024x678

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir