• ÇATALCA’DA COŞKU VE HEYECAN

    Çatalca’da  “7. Uluslararası Çocuk Festivali” sevinç, coşku ve heyecan içinde başladı. Festival süresince Çatalca, yüzlerce çocuğun bir araya gelmesi ile eğlenceli ve kültürel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

  • Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali birbirinden renkli etkinliklerle Çatalca’da coşkuyla başladı.

    Dünyada ilk ve tek olarak çocuklara hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yılda çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli bir festival hazırlandı.

    3 gün boyunca sürecek 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, 21 Nisan Cuma günü saat 16.30’da Nazım Özbay Kültür Merkezi önünde toplanılarak saat 17.00’da kortej yürüyüşü ile başladı.

    Çatalca kortej yürüyüşüyle şenlendi

    Kültür Merkezi, İstasyon Caddesi Münif Sevi Caddesi, Tevfik Erdönmez Caddesi, İstanbul Caddesi, Cumhuriyet Meydanı güzergâhı ile yapılan kortej yürüyüşü burada Atatürk Anıtına çelenk konulması ardından İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşu ile devam etti.

    Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış programına, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Siyasi Partilerin Başkan ve Yöneticileri, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler, Okul Müdür ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.

    Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz bekçisi çocuklarımız

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yaptığı festival açılış konuşmasına tüm katılımcılara ve çocuklara hoş geldiniz diyerek başladı. Başkan Kara sözlerinde,  “Çok değerli İlçe Kaymakamım, çok saygı değer protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının çok saygıdeğer önderleri, Meclis Üyesi arkadaşlarım, birbirinden kıymetli ve değerli misafirlerimiz, dostlarımız, çok saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, kadınlarımız, genç kızlarımız, analarımız, bacılarımız, büyüklerimiz, geleceğimiz, ışığımız, aydınlığımız, Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz bekçisi sevgili çocuklarımız. Dünya milletlerinin çocukları, Anadolu’nun, Trakya’nın çocukları, hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

    Söz konusu vatansa gerisi teferruattır

    Konuşmasının devamında 23 Nisan’ın önemine değinerek 97 yıldır bayramın coşku ve sevinçle kutlandığına vurgu yapan Başkan Cem Kara sözlerinde, ”Bugün ve bu hafta sonu bizler için büyük önemi olan günler. Bundan 97 yıl önce 23 Nisan 1920’de yurdun dört bir tarafından gelen milletvekilleri, işgal altında bulunan vatan topraklarını kurtarmak amacıyla meclisi açtılar ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Kurtuluş Savaşı’nın önderliğini yapma görevini verdiler. O meclisin Mustafa Kemal Atatürk’e vermiş olduğu görev sayesinde Türk Ulusu bütün unsurlarıyla, Laz’ı ile Kürt’ü ile Türk’ü ile Arnavut’u, Romanı, Çerkez’iyle, Alevi’si ile Sünni’si ile bir Kurtuluş Savaşı başlattı. Bunun sonucunda 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı ve Cumhuriyeti ilan etti. Bugün ne mutlu ki bize, bundan 97 yıl önce açılmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklarımıza bayram olarak hediye etmişiz ve 97 yıldır bu bayramı çocuklarımızla, gençlerimizle, büyüklerimizle hep birlikte coşku içerisinde kutluyoruz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

    Çatalca var oldukça, Cumhuriyet var oldukça bayramlarımız kutlanacak

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 23 Nisan Festivali’ni düzenlemekte ki amaçlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan etmiş olduğu bu bayramı dünya milletlerinin çocuklarıyla birlikte kutlamak olduğunu belirterek,” Bugün burada dünya milletlerinin çocuklarıyla ülkemizin çocukları hep beraberiz. Amacımız Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan etmiş olduğu bu bayramı, dünya milletlerinin çocuklarıyla birlikte kutlamak. Çatalca Belediyesi olarak 7. Uluslararası Çocuk Festivalini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Çatalca var oldukça, birliğini beraberliğini sürdürdükçe bu Cumhuriyet var oldukça bayramlarda kutlanacak, çocuk festivalleri de kutlanacak, 29 Ekim’ler, 30 Ağustos’lar 19 Mayıs’lar da hep birlikte kutlanacaktır. Bizim için gurur verici olan bu bayramı sadece ülkemiz çocuklarıyla değil dünya milletlerinin çocuklarıyla kutluyor olabilmek. Ben buradan çocuklarını bizlere emanet eden, çocuklarını bize gönderen bütün ülke çocuklarının anne ve babalarına, Türkiye’den, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’ndan sesleniyorum. Onlara gerçekten müteşekkiriz. Onlar bilsinler ki uzakta bile olsalar çocukları bizim çocuklarımızın yanında, annelerimizin kadınlarımızın bağrındadır. Onlara bu üç günlük sürede en iyi şekilde sahip çıkacağız. Çatalca’nın, Türkiye’nin, Anadolu’nun, Trakya’nın, Balkanların misafirperverliğini hep birlikte göstereceğiz” dedi.

    Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik, yaşasın çocuklar

    Konuşmasının son bölümünde organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Cem Kara, aynı zamanda Çatalca’dan dünyaya seslenişte bulundu. Kara “Bu organizasyonda bize destek veren, bize güç veren, Milli Eğitim’in tüm imkânlarını seferber eden, çok değerli İlçe Kaymakamımıza, çok saygıdeğer İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okullarımızın çok değerli yöneticilerine ve öğretmenlerine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güvenliğimizi sağlayan Emniyet güçlerimize, Zabıta arkadaşlarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Tek burukluğumu söylemek istiyorum, geçtiğimiz yıllarda bu festivali yaparken, Balkanların ve dünya milletlerinin çocukları, Çatalca’ya gelmek için Türkiye’ye gelmek için can atıyorlardı, hepsi burada olmak istiyorlardı. Kültürlerini, şarkılarını, türkülerini, folklorlarını bu meydanda ve okul bahçelerinde bizlere sunmak ve haykırmak istiyorlardı. Son 2 senedir çeşitli terör eylemlerini bahane ederek pek çok ülke çocuklarını ülkemize göndermiyor. Ama buradan bütün dünya bilsin ki Türkiye’nin başkenti Ankara ne kadar güvenliyse, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden İstanbul ne kadar güvenliyse İngiltere’nin Londra’sı, Fransa’nın Paris’i, Rusya’nın Moskova’sı da, diğer ülkelerin başkentleri de, büyük kentleri de o kadar güvenlidir. O nedenle terör hepimizin ortak alt etmesi gereken bir sorundur. Bu ülke bütün unsurlarıyla ve bu kardeşlikle bu dünya çocuklarının birliktelikleriyle mutlaka kalıcı barışı tesis edecektir. İşte bu festivali yapmamızda ki en büyük amaçlardan bir tanesi hep birlikte Çatalca’dan, İstanbul’dan, Türkiye’den dünyaya ve Balkanlara kardeşliği haykırmaktır. Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik, yaşasın halkların kardeşliği ve barışı, yaşasın çocuklarımız. Bizlere bu bayramları armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle, şükranla, minnetle en çokta özlemle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

    066a0186_800x533

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir