• ÇATALCA’YA YENİ TESİS

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Nakkaş Mahallesi’nde kurulan Süt İşleme Eğitim ve Üretim Tesisinin açılış törenine katıldı.

  • “Hayvansal Ürünler Sektöründe Genç Girişimciliğin Geliştirilmesi” projesi kapsamında geliştirilen Süt İşleme Eğitim ve Üretim Tesisi düzenlenen resmi törenle açıldı.

    Çatalca Belediyesi, İstanbul ili Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ile İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığında ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğinde açılan tesisin açılış törenine; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca yanı sıra İlçe Müdürü Kadir Güngör, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sezai Ural, Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

    Başkanlar vatandaşla uzun süre sohbet etti

    Çatalca Belediyesi Folklor ekibinin gösterisi ve konuşmalar sonrası, proje kapsamında sütte hijyen, mikrobiyoloji, yoğurt, kaymak, tereyağı, peynir ve dondurma yapımı eğitimlerini alan 55 kursiyere sertifikaları verildi. Protokol üyelerinin hep birlikte kestiği kurdele ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi. Tesiste üretilen manda yoğurdu, manda ayranı, manda kaymağı, manda peyniri ve manda dondurması ikramı ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara katılımcılarla birlikte tesisi gezdi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Cem Kara hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulundu.

    Program sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile köy kahvesinde uzun süre oturarak Nakkaş Mahallesi sakinleri ile sohbet etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir