• CAZİBE MERKEZİ OLDU

    Sağlık turizminde adını termal ile duyuran Esenyurt’ta termal tesisler yeni cazibe merkezi oldu. Tesisleri haftada 2 bin kişi ziyaret ediyor.  

  • İstanbul’un hızla gelişmekte olan ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık turizmiyle gündeme geliyor. Üç yıl önce bulunan termal suyun ardından, belediye kısa süre içinde ilçede bir bir termal tesisleri faaliyete soktu.
    İki ayrı bölgede bulunan ve “Hipertermal Zengin Mineralli Sular” sınıfından olan termal suların bulunduğu tesisler de kısa sürede cazibe merkezi haline geldi. Birçok kurum ve kuruluşun da organizasyonları için seçtikleri termal tesislere özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ilgi gösteriyor. Üniversiteli öğrencilerin termal tesiste düzenlediği defileye de vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
    Dejeneratif eklem hastalıkları, inflamatuar romatizmal hastalıklar, yumuşak doku romatizmaları, bel ve boyun ağrıları gibi rahatsızlara iyi geldiğini ifade edilen tesisler hakkında açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Temel, tesislerin İstanbul için fırsat olduğunu dile getirdi. Tesisleri ziyaret edenlerin rakamı hakkında açıklama yapan Temel konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tesislerde doktor, fizyoterapist, hemşire, acil tıp teknisyeni var. Dolayısıyla burası termal kür ve tedavi merkezi. Yani insanlar burada hem keyif yapabilirler hem de tedavi olabilirler. Çok uzaklara gitmelerine gerek yok. İstanbul için büyük bir fırsat. Her tesisimizi haftada 2 bin civarında insan ziyaret ediyor. Gittikçe bu ibre yükseliyor. Müşterilerimizin yüzde 70’i, Esenyurt dışından geliyor.”

    img_7949_960

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir