• CELAL AMCA’YA YARDIM ELİ

    Sosyal Belediyeciliği en iyi şekilde yapan belediyelerden biri olan Avcılar Belediyesi, ilçesinde yaşayan Celal Acar’ın elinden tutarak Avcılar halkı için her daim hizmete hazır olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

  • Samsun Belediyesi’nden emekli olup Avcılar’da yaşamaya başlayan 70 yaşındaki Celal Acar maddi durumunun kötüleşmesi sonucu önce seyyar satıcılık yapmaya başladı, sonrasında ise evsiz kaldı. Ölen eşinin bakımı için ve öldükten sonra eşine bir mezar yaptırabilmek için borçlanan Celal amca daha sonrasında ise ödemekte zorluklar yaşadığı için sıkıntılar başladı. Zahide Yetiş’ le programında durumu öğrenildikten hemen sonra Celal Acar için düğmeye basan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ nin talimatı ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Celal Acar’a önce kimlik çıkartıldı, ardından ev tutuldu. Kirası, depozitosu, ev gereçleri ve ev eşyaları da dahil olmak üzere her ihtiyacı karşılanan Celal Acar’ın evi, yine Avcılar Belediyesi ekiplerince badana boya yapılıp temizlendi. Avcılar Belediyesi Aşevinden gelecek yemeği evde olamayacağı sebebi ile istemeyen Celal amcaya düzenli olarak gıda temini yapılıyor.

    CELAL AMCA YENİ EVİNİN ANAHTARLARINI TOPRAK ANA’NIN ELİNDEN ALDI

    Yeni evinin anahtarını Toprak Ana lakaplı Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ nin elinden alan Celal Acar, mutluluk gözyaşlarını tutamadı. Duygularını gizleyemeyen Celal amca Başkan Toprak’a ve emeği geçen bütün belediye çalışanlarına teşekkür etti.

    Celal amcanın evinin ilk misafirleri ise Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve Zahide Yetiş oldu. Duyarlılığından ötürü Başkan Toprak’a teşekkürlerini ileten Zahide Yetiş; “ Biz sadece vesile olduk. Ben çok mutlu oldum, sizi de tanımaktan ekibinizi de tanımaktan. Canla başla yürekten çalıştılar sizin önderliğinizde. Bir şey daha istiyorum kadınlar daha da güzel yerlere gelsin. Bir kadın Belediye Başkanının yanında olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum”  dedi.

    BELEDİYECİLİK GÖNÜLLÜLÜKTÜR

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ise; “Biz, görev kelimesini kullanıyoruz. Çünkü bu bizim görevimiz. Bu görev sosyal demokrat belediyeciliğinin gerekliliğidir. Sosyal demokrat belediyeciliğin temeli de Cumhuriyettir ve Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir” dedi. Zahide Yetiş’ e, Celal amcayı TV programına konuk edip durumundan haberdar olmasını sağladıkları için teşekkür eden Başkan Toprak; “Bizim insanımız onurlu, gururlu bir milletin evlatlarıdır. Onlar istemezler ve talep etmezler. Biz de onlar istemeden talep etmeden onlara ulaşmaya çalışıyoruz ve halkımıza layık olmak için çalışıyoruz. Belediyecilik aynı zamanda gönüllülük işidir. Bizim çalışanlarımız da gönüllüler gibi çalışırlar” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir