• CEM KARA: BU YAPILAN ÇATALCA HALKINA İHANETTİR

    CHP Çatalca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın Adaylık Tanıtım Toplantısı yüksek katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.

  • Cumhuriyet Halk Partisi’nden 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde tekrar Çatalca Belediye Başkanı Adayı olarak gösterilen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara için ilçe başkanlığı tarafından Adaylık Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

    Nazım Özbay Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ve Zeynel Emre başta olmak üzere Çatalca Eski Belediye Başkanı Fırat Aykut, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer, İYİ Parti Çatalca İlçe Yöneticileri, CHP Çatalca Eski İlçe Başkanları, çevre ilçelerin CHP İlçe Başkanları ve Eski Belediye Başkanları, Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş ve basın mensubu katıldı. Eşi Nurhan Kara ile alkışlarla salona giren Başkan Cem Kara,  “ Yürekli Başkan” tezahüratları eşliğinde karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program video gösterimi ile devam etti. CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Milletvekilleri Zeynel Emre ve Özgür Karabat yaptıkları konuşmalarda Martın Sonunun Bahar olacağını dile getirerek Başkan Kara’ya başarılar dilediler.

    Sanatçı Ali Altay’ın sahne alarak seslendirdiği “Yürekli Başkan Cem Kara” şarkısına salonlara sığmayan yüzlerce kişi hep birlikte eşlik ederken, Başkan Cem Kara’da bu coşkuya ortak oldu.

    Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Başkan Cem Kara alkışlar arasında çıktığı sahnede yaptığı konuşma ile seçim startını vererek önemli açıklamalarda bulundu.

    Başkan Cem Kara sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

    Çok teşekkür ediyorum bu coşkuya. Öncelikle çok değerli ilçe başkanıma baş sağlığı diliyorum, bugün kayınvalidesini kaybetti. Bundan birkaç saat önce öğle namazından sonra defnettik. Ama siyasetçi de sanatçı da böyle. Acılar da olsa sahneye çıkmak durumundasınız, acılarda olsa bir şeyler söylemek durumundasınız. Hayatımızın içerisinde mutlaka acı günlerde var ama diyorum ki acı günler az sevinçli günler çok olsun.

    Onur ve Gurur Duyuyorum

    Çok saygıdeğer Milletvekillerim, dostlarım, arkadaşlarım, Sayın Zeynel Emre, çok değerli Milletvekilim Sayın Özgür Karabat, ben gerçekten  şanslı bir belediye başkanıyım. Şu anda bu salonda çok değerli eski Belediye Başkanım Fırat Aykut bulunuyor. Hoş geldiniz Sayın Başkanım, hoş geldiniz şeref verdiniz. Yine çok değerli, Terkos’un Eski Belediye Başkanı Engin Akman  bulunuyor, Engin Bey hoş geldiniz, hoş geldiniz Sayın Başkanım. Çok değerli milletvekillerimin yanı sıra milletvekili adaylarım burada çok sağ olsunlar, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Yine çok kıymetli ilçe başkanlarım var. Ben 4 ilçe başkanı ile çalıştım. 2009 da seçimi birlikte yürüttüğümüz, bana çok şey katan değerli başkanım Süleyman Kolcuoğlu, hoş geldiniz. Sağ olsunlar 2009 seçimini dağlara taşlara yazarak hep birlikte kazandık. Ondan sonra görevi Sayın Naci Özcan devraldı, Sayın Naci Özcan hoş geldiniz. Naci Özcan’dan sonra görevi Abdullah Arslan devraldı. Hoş geldiniz Abdullah Arslan. Hepsiyle de seçim kazandım. Onların, 2019 seçimleri öncesi bu salonda bizlerle birlikte olmasından büyük bir onur, büyük bir gurur duyuyorum, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Arnavutköy ilçe başkanımız hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu salonda ve bu salonun dışında bulunan bütün partililerimiz, bütün Çatalcalı hemşerilerimiz, çok saygıdeğer kadınlarımız, çok saygıdeğer erkeklerimiz, hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz.

    Bu kez aramızda yeni dostlarımızda var. İYİ Parti ile iyi günler için, iyi bir gelecek için işbirliği yaptık. İYİ Parti İlçe Başkanımız burada olmak üzeredir diye düşünüyorum. Ama onu temsilen ilçe yöneticisi arkadaşım geldi, bir kez daha İYİ Parti İlçe Yöneticilerine hoş geldiniz diyorum.

    Cumhuriyet İçin Mustafa Kemal İçin Gençlerimizi Sahada Görmek İstiyorum

    Değerli partililerim, değerli hemşerilerim, Kadın Kollarımız burada, Gençlik Kollarımız burada, onları unutmuş değilim. Özellikle kadınlar seçimin kazanılmasında çok büyük başarı gösterdiler. Onlara kuvveti bir alkış rica ediyorum. Bu seçimde de saygıdeğer kadınlarımızla birlikte gençlerimizi de görmek istiyorum. Gençlikte demeli ki; “Bizde varız, bizde buradayız.” Cumhuriyet için, Mustafa Kemal için devrimler için gençlerimizi sahada, alanda görmek istiyoruz.

    Yine bu salonu süsleyen, emek sarf eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bir şeyi itiraf etmek isterim, eskiden böyle bir organizasyon yapılacağı zaman belki 10 defa gelirdim, denetlerdim, 5-10 defa talimat verirdim. İnanın bu sefer hiçbir şey söylemedim. Misafir gibi geldim ama bu salonda hiçbir eksik görmedim. Hepsini kutluyorum, sağ olsunlar var olsunlar.

    Genel Başkanıma Teşekkürlerimi Sunuyorum

    Evet, 10 yıllık belediye başkanlığı görevini tamamlamak üzereyiz. Ama dedik ki 3. kez bir 5 yıl daha. “Martın Sonu Bahar “ bu Martın sonunu hep birlikte görmek istiyorum. Martın sonu bahar olacak.

    Yalnız bir teşekkürüm daha var, Sayın Genel Başkanıma. Sayın Genel Başkanım beni bir kez daha aday gösterdi, Parti Meclisine sundu, Parti Meclisi oy birliği ile 3. kez belediye başkanı olmama karar verdi. Genel Başkanıma ve Parti Meclisime de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, sağ olsunlar var olsunlar.

    Yüreği Büyük Bir İlçeyiz

    Çatalca, yüreği büyük bir ilçe. Toprağı büyük bir ilçe. İstanbul 5343 km², Çatalca 1115 km² İstanbul’un beşte biri. Merkezde 2, çeperlerde 37 olmak üzere 39 mahalleyiz. 39 mahalleye hizmet ediyoruz, bundan sonrada etmeye devam edeceğiz.

    Değerli dostlar, şimdi sizleri bir 10 yıl önceye götürmek istiyorum. 10 yıl önce seçime başlamadan Çatalca halkı ile bir anket yapıldı. Bu ankette çıkan sonuçlar neydi bir hatırlatmak isterim. 10 yıl önce yapılan ankette Çatalca’nın en büyük sorunu nedir diye sorulduğunda açık ara %80’lerle imar deniliyordu. Çatalca’nın 10 yıl önce en büyük sorunu imardı. İkinci sırada işsizlik yer alıyordu. 3. sırada ekonomi bozukluğu, 4. sırada elektrik kesintileri, 5. sırada trafik ve yollar diye sıralanıyordu.

    Geçtiğimiz sene Kasım ayında bir anket daha yaptırdık, siz değerli hemşerilerimize sorduk, Çatalca’nın en önemli sorunları nelerdir diye. Sonuçları söylüyorum. 1. sırada büyük bir çoğunlukla yolların bozukluğu, 2. sırada sorun yok, 3. sırada elektrik kesintisi,4. sırada sokak hayvanları ve 5. sırada trafik şeklinde gidiyor.

    Neler Yaptık Kısaca Özetlemek İstiyorum

    10 yıl önce bu ülkenin en büyük sorunu imar ve işsizlikti. Neler yaptık kısaca özetlemek istiyorum. 10 yıl önce göreve geldiğimizde önceliğimiz insandı. Önce insan dedik ve dini, dili, ırkı, mezhebi, inancı ne olursa olsun her vatandaşımızı bir gördük, tek gördük aynı gördük. Bütün vatandaşlarımıza hizmeti eşit götürdük. Belediyenin kapısını sadece kapısını değil gönlümüzü de herkese açtık. Dolayısıyla halkımızla bütünleştik halkımızla kaynaştık.

    Vatandaşlarımıza İş Olduk Aş Olduk, Gözlerindeki Yaşı Dindirdik

    Daha sonra işsiz vatandaşlarımız için çaba sarf ettik. 4236 tane işsiz vatandaşımıza 10 yıl içerisinde iş bulmuşuz. Bir toplantıda AK Partili Üyelerimize soru yöneltmiştim, dedim ki; Siz oturduğunuz apartmanda bir delikanlıya bir çocuğa iş bulabildiniz mi? Onu bırakın kendi çocuklarınıza iş bulabildiniz mi? Biz 4236 kişiye iş ve aş olduk, onların gözündeki yaşı dindirdik. Bu bizim belediye olarak görevimiz değildi. Ama 2009 yılında görev isterken sizden, iş ve aş sorununu çözeceğiz diye yola çıkmıştık.

    Çatalca Gelişti, Zenginleşti

    İmar sorununa gelince 2010 yılı itibarı ile Çatalca’da kısmen imar sorununu çözdük. O günden bu güne 32 mahallemizin imar sorunu tamamen çözülmüştür. İmar sorununun çözülmesi ile ne oldu? Çatalca lütfen bunun farkına varsın, Çatalca zenginleşti. İnsanlarımız zenginleşti, eskiden ilçemizin kolu kanadı kırılmıştı, vatandaşlarımız çocuklarını evlendiremiyordu. Ne kiralık ev bulabiliyorlardı nede ev yapabiliyorlardı. İmar sorununun çözülmesi ile 10yıldan bu güne kadar 1000 tane konut 9000 tane hane üretilmiştir. Yani Çatalca zenginleşmiştir, gelişmiştir. Burada bulunduğumuz Kültür Merkezinin adı Nazım Özbay Kültür Merkezi. Bu merkezde 10 yılda 37 branşta çocuklarımız ve yetişkinlerimiz için kurslar açılmıştır ve bu 10 yıl içerisinde bu binadan, buradaki kurslardan 13.270 tane çocuğumuz yetişkin insanımız hizmet almıştır. Yeteneklerini keşfetmiştir. Vakit geçirmiştir. Sosyal ilişkiler kurmuştur. Arkadaşlık edinmiştir.

    “Amatör Spor Kulüplerine Her Zaman Destek Olduk”

    Yine, bir başka alanda, spor alanında nasıl ki kurslarda başarılı olunduysa, amatör spor kulüplerine, Çatalca’mızdaki 18 kulübe her zaman destek olunmuş, çocuklarımız kötü alışkanlıklarından kurtarılmaya çalışmış, 10 yılda 3 milyon 420.210 TL nakit yardım yapılmış. Spor kulüplerinin tüm araçları, eşofmanları, formaları, topları her şeyi yine belediyemiz tarafından karşılanmış. Buradaki amaç, çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmak olmuş. Temizlik hizmetlerinde 54 tane ibadethanenin düzenli olarak temizliği yapılmış, günde 135 ton atık toplanmıştır. 4500 konteynırdan. Yine; ağaç yaş iken eğilir… 28744 öğrenciye okullarında, temizlik seminerleri verilmiştir. 15 bin 225 vatandaşımıza da evlerinde, bire bir, temizlikle ilgili seminer verilmiştir. Park ve bahçeler; 26 tane park, 56 tane oyun alanı, 33 tane fitness alanı, 88 bin metrekare var olan park alanlarına, yeni park alanları ilave edilmiştir. Onlarca refüj ve kavşak düzenlemesi yapılmıştır.

    “Çatalca Tarihi’nin En Büyük Park Alanlarını Oluşturduk”

    Çatalca tarihinin en büyük park alanları; Kuzgun Dere 24.467 metrekare, Eşekçi Deresi 15.830 metrekare, 10 yıl içerisinde yapılan faaliyetlerimizdendir. Yerel üreticiye destek için; 10 yıl içerisinde 39 mahalleye 45 tane satış standı yapılmıştır.

    “İlçemize En Büyük Armağan Mehmetçik Meydanı”

    Çatalca’mızın, Türkiye’mizin ilk ve tek müzesi olan Mübadele Müzesi, 2010 yılında İstanbul Avrupa Kültür Başkentiyken gerçekleştirilmiştir. Çok değerli hemşerilerim… 45 gün içerisinde Akalan Köyü’müze, Büyükçekmece Belediyemiz ile birlikte bir ilkokul ve ortaokul yapılmıştır. Bu okul, 1000’den fazla öğrenci kapasiteli bir okuldur. Yapılış süresi, yıkılışıyla birlikte 45 gündür. Yine, bir yangın sonucu yanan İhsaniye Camii, Çatalca Belediyesi tarafından yapılmıştır. Akalan’a 400, Kaleiçi Mahallemize 688, Çiftlikköy’e 350, Ovayenice’ye 400, Hallaçlı’ya 400 kişilik Sosyal Tesisler yine bizim tarafımızdan yapılmıştır. Balkan Anıtı, Kocatepe Anıtı, Kırım Anıtı, Esnaf Anıtı ve pek çok şehitlikler, yine bizim dönemimiz de gerçekleştirilmiştir. İlçemize en büyük armağan ise Mehmetçik Meydanı olmuştur. Sazlık ve bataklık bir alandan, büyük bir meydan yaratılmıştır. İbadethaneler ve bütün okulların ihtiyacı karşılanmış, dereler ıslah edilmiş, Devlet Su İşleri’ne 75 köprü yaptırılması sağlanmıştır.

    “Mevsimlik İşçiler İçin Konteynır Evler Yapılıyor”

    Değerli hemşerilerim… Çatalca’mız da mevsimlik işçilerimiz çalışmaktadır. Televizyonlarda zaman zaman izliyorsunuz… Güneydoğu’da pamuk toplayanlar, Karadeniz’de Fındık toplayanlar, işçiler yazın yağmurlu veya sıcak şartlarda büyük bir rezillik içerisindeler. Ya Çatalca’da Güneydoğu’dan gelen işçiler ne yapıyor dersiniz? Onlar bu durumda kalmasın diye, onlara Çatalca Belediyesi tarafından konteynır evler yapılıyor. Ve bu insanların, insanca yaşayıp, çalışması için büyük bir mücadele veriyoruz.

    “33 Köye Doğalgaz Getirilmesini Sağladık”

    10 yılda tabii ki kilometrelerce yol yapılmıştır. İlçede, huzurun ve güvenin sağlanması için metruk binalar yıkılmıştır. Karda, kışta tüm belediye personeli 7/24 görev yapmıştır. Ve bizim zorlamamızla, anakent; 33 köye doğalgaz getirmesini başarmıştır. 2468 gönüllü vatandaşımız, kan grubu veri bankası oluşturmuştur. Verilen kanın hayat kurtardığını, can kurtardığını hiç kimse unutmasın… Kurban kesiminde Çatalca, İstanbul’un bir merkezi haline gelmiştir. 10 yılda 9570 hayvan, sağlık müdürlüğümüz tarafından tedavi edilmiştir. Yerel Tohum Merkezi kurulma çabaları başlamış, tohum takas şenlikleri gerçekleştirilmiştir. Getir yumurtanı, götür civcivini projesiyle hayvancılık desteklenmiştir. Her şeyin başı sağlık… Hastalarımızı, hastanelere taşımak için ambulanslarımız 10.000 sefer yapmışlardır.

    “Çatalca Belediyesi’nin Mali Tablosuyla Onur ve Gurur Duyuyorum”

    Sıralayabileceğim birçok konu daha mevcuttur. Bunları, 10 yıla sığdırmayı başardık. Kısaca bütçeden bahsetmek istiyorum… Herkesin en çok merak ettiği yere gelince, bütçe, para, maliye… Biraz önce, çok değerli milletvekilim söyledi; burası İstanbul’un en büyük ilçesi ama maddi olarak en küçük belediyelerinden bir tanesi. Çatalca Belediyesi’ni devraldığımızda, 10 milyon liralık bir geliri vardı. Bugün, bu gelir 50 milyon liraya çıkartılmıştır. Tabii 50 milyon lira çıkartılmakla beraber, bunun yanı sıra Çatalca Belediye’miz, bir takım 2B arazilerini almak suretiyle, gücüne güç katmış, yeri geldiğinde bunları, aldığı fiyatın 7-8 katı yüksek fiyata satmayı başarmıştır. Bir borç batağı içerisinde olmayan bir belediye vardır. 500 milyonda mal varlığımız vardır. Dolayısıyla, Çatalca Belediyesi’nin bu mali tablosuyla, onur ve gurur duyuyorum.

    “Çatalcalı Hileli Seçmenin Hesabını Soracaktır”

    Şimdi, son olarak şunu söylemek isterim. Her ne kadar sayın vekillerim moral vermek için şu cümleleri sarf ettiler ise de, “Merak etmeyin, hangi kişiler taşındıysa, o insanlar da size oy verecek”  evet, o insanlarla karşılaşabilsek, İstanbul’un çeşitli noktalarında o insanları bulsak, ikna edeceğimizi biliyoruz. Ancak olay şu… 2009 yılı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 9572 oy, yüzde 44.90, Adalet ve Kalkınma Partisi 6095 oy, yüzde 28.60 oy almış.

    2 partinin oy sayısı farkı 3477. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’nin oyu 19.529 yine oy oranı yüzde 44.5, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy oranı yüzde 35.5, oy sayısı 15.578. Aradaki farkı 3951… Kısaca bu farklara baktığımızda, Adalet ve Kalkınma Partisi çalışarak, çabalayarak, insanları ikna ederek bu farkı kapatamayacağı için 4000 civarında seçmeni, Çatalca’da ikamet etmemesine rağmen Yüksek Seçim Kurulu’na kabul ettirmiş ve bu seçmenlerin, bu ilçede oy veriyor olmasını sağlamıştır. Bu büyük bir ahlaksızlıktır, bu büyük bir terbiyesizliktir, bu Çatalca halkına yapılmış olan büyük bir ihanettir. Ben, arkadaşlarıma toplantılarda şunu söylemiştim; “Ak Parti’nin İlçe Başkanıyla, hükümetle uğraşmayacağım. Ben yapılanları anlatmaya çaba sarf edeceğim.” Ama bunlar, insanı çileden çıkartıyorlar. Daha seçime başlamadık, adaylığımız açıklanalı 3 gün oldu, ilk yaptıkları iş kendi evlerine hileli seçmen taşımak. Yazıktır, günahtır. Bugün ilçe başkanı, adını ağzıma almak istemiyorum, kendi evine, kendi ailesinin evine 59 tane seçmen taşımıştır. Bu kadar açık ve net olan bir şeye İlçe Seçim Kurulu veya Yüksek Seçim Kurulu kabul demektedir. Bu, hiçbir ahlaka sığmaz. Çatalca halkına yapılan bir ihanettir. Çatalcalı bunun cevabını sandıkta verecektir.

    “Her şeyi Ahlaklı Yapmışızdır, Namuslu Yapmışızdır”

    Değerli hemşerilerim; 10 yıl hizmet ettik, 10 yıllık süre içerisinde az yapmışızdır, çok yapmışızdır, eksik yapmışızdır, fazla yapmışızdır… Ama şunu herkes bilsin ki; bu salonun içinde veya dışında olan herkes, bütün Çatalca halkı… Her şeyi ahlaklı yapmışızdır, her şeyi namuslu yapmışızdır. Bu 10 yıllık süre içerisinde; partimizin ve kendimizin yüzünü yere eğdirecek hiçbir davranışımız, hiçbir kara lekemiz yoktur. Temiz siyaset için, ahlaklı siyaset için; bir 5 yıl daha sizlerden istiyorum. Bu 5 yıl için gece, gündüz, 24 saat kadınıyla, erkeğiyle, hep birlikte çalışmaya var mısınız? O zaman; yolunuz ve yolumuz açık olsun…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir