ALTIN 2.248,110,22%
BITCOIN 22051410,42%
19 Mart 2024
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

CEM KARA: ÇATALCA’YA PARSEL PARSEL SATMAK İSTİYORLAR

CEM KARA: ÇATALCA’YA PARSEL PARSEL SATMAK İSTİYORLAR

ABONE OL
18 Şubat 2019 13:52
CEM KARA: ÇATALCA’YA PARSEL PARSEL SATMAK İSTİYORLAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara her akşam Çatalca’nın bir mahallesinde vatandaşlarla bir araya geliyor. Geçtiğimiz akşam Kaleiçi Mahalle Kahvesi’ne gelen Başkan Kara, Roman vatandaşların serdiği kırmızı halılar, davullar, zurnalar, konfetiler ve çiçekler eşliğinde yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Her yaştan Roman vatandaşın bir arada olduğunu görerek; onlara yaptıkları hazırlıklar ve gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Cem Kara, yaptığı konuşmada görevde bulunduğu süre içinde en büyük değeri Roman Mahallelerine verdiğini ve belediyede bulunan personelinin yarıdan fazlasının Romanlardan oluştuğunu dile getirdi.

Cepte para yok ama yüreğinizde sevgi var, neşe var

Başkan Kara konuşmasında`; “Çok değerli Roman kardeşlerim, bizi karşılarken gösterdiğiniz nezakete ve yaptığınız hazırlıklara çok teşekkür ederim. Hepiniz sağ olun var olun, yine genç yaşlı her yaştan hepiniz buradasınız. Sizin ne kadar neşeli ne kadar ince insanlar olduğunu bir kez daha gördük. Cepte para yok ama yüreğinizde sevgi var, neşe var. 2009 yılında ben yine belediye başkanı adayıydım yine bu aylardı. Eşimle birlikte sizin evlerinize gelmeye çalışıyordum. Bayıra gittim, ama oraya ayakkabıyla çıkmak mümkün değilmiş. Çatalca’da oraları bilmeyenler, tanımayanlar vardı. Bugün yaşadığınız yerlerde yollar var, asfalt ya da parke taş var. Çatalca’da alt yapı anlamında eksik bir yer kalmadı.

Hepimiz Aynı Ülkenin Çocuklarıyız

Ben en büyük değeri Roman Mahallelerine verdim. Elimizde hangi imkân varsa roman mahallelerine seferber ettik. Bunu tek başıma yapmadım mesai arkadaşlarımla birlikte yaptım. Belediyemizde bulunan 487 personelimizin yarıdan fazlası Roman kardeşlerimizdir.

Belediyede her yerde sizin çocuklarınız, sizin beyleriniz sizin abileriniz çalışıyor. Başka belediyelerde Roman vatandaşlara en ağır işleri yaptırırlar, benim şoförüm, çaycım Roman. Her türlü işte diğer arkadaşlarıyla beraber uyum içinde çalışıyorlar.

Ben her zaman bir şey söylüyorum; “Çatalca da herkes birinci sınıf vatandaştır”

Hiçbir vatandaşı diğerinden ayırmaya gerek yok. İster Kürt olalım, ister Alevi olalım, Sünni olalım hepimiz aynı milletin aynı ülkenin çocuklarıyız. Hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz. Ülkeyi bölmeye ayırmaya çalışanlar utansınlar, onları buradan kınıyorum.

Roman Vatandaşlarımız Ahlaklıdır, Vicdanlıdır

Bu akşam buraya sizlerden oy istemek için geldim. Ben üçüncü kez bu belediye başkanlığı görevine talibim, üçüncü kez sizlerden oy istiyorum.

Size oy konusunda bir gerçeği itiraf edeceğim. Her seçimden önce belediyede, ilçede toplanır organizasyon yaparız. Roman vatandaşlarımızın çoğu Gazi İlkokulunda oy kullanıyor. Gazi okulunda sandıklar açılır, oylar sayılınca herkesin başı öne eğilir.

O zaman bana  “Romanlar bizi sattı” diyorlar, bende diyorum ki siz yeterince çalışmadınız. Sıkışınca suçu size atıyorlar.

Bunlar insanı bir altına bir şala satar diyorlar. Bundan utanç duyuyorum. Roman vatandaşlarımız ahlaklıdır, vicdanlıdır, ahlaksızlık yapacak kimse yoktur. Ben oylar sayıldığında, sandıklar açıldığında sizin oyların olduğu sandıkta en çok oyun bize olduğunu görmek istiyorum. Öyle söyleyen arkadaşlar bakalım başlarını öne mi eğecekler, nereye koyacaklar o zaman. Bunu benim için başarmalısınız.

17 yıldır bir hükümet var, bir sürü Roman Çalıştayı yapıldı, sanatçılar geldi sözde Roman Çalıştayı’ndan bir sonuç çıkacaktı. Onlar da birince sınıf vatandaş olacaktı, evlere temizliğe gitmeyecekti, çocukları sadece ilkokul bitirmeyecekti liseye, üniversiteye gidecekti. Ama ne oldu? Kocaman bir hiç çıktı.

Çatalca 10 Yılda Bizimle Değişti Bizimle Gelişti

Buradan çarşıya, hastaneye kadar yürüyün bakalım, eskiden bu dükkânlar var mıydı, bu binalar var mıydı?

Karşıda yıkık dökük bir adliye binası vardı, orayı yıktık. Yerine bina yapabilirdik ama yeşili seçtik doğayı seçtik.

Kaleiçi Mahallemiz ’de bir müze göreceksiniz. Türkiye’nin ilk ve tek mübadele müzesidir. Mübadeleyi simgeler. Kaymakamlık binasının arka tarafına yani Erguvan Festivalinin yapıldığı alan eskiden bataklıktı, sinek doluydu. Şimdi pırıl pırıl bir meydan oldu. Adına Mehmetçik Meydanı dedik, hem festival alanımız hem de otopark alanımız oldu. Daha ileride Sanayi Anıtımızı göreceksiniz, orada Kültür Merkezini göreceksiniz, sanatla, sporla dolu bir binamız var. Çatalca’mıza 1000 tane yeni konut, 10 bin tane ev yapıldı. Bu Çatalca’nın zenginliği, büyümesi demektir.

Ne Yaptıysak Namusumuzla, Şerefimizle Yaptık

Bu hizmetleri yaparken az yaptık, çok yaptık ama ne yaptıysak namusumuzla, şerefimizle yaptık. Bizi kimse hırsızlıkla suçlayamaz. Çocuklarınıza verdiğiniz sütünüz nasıl beyaz ve helalse, bizim burada yaptığımız hizmetler de o kadar helaldir.

Rakip partideki arkadaşlar, Çatalca Belediyesi’nin 80 milyon borcu var diyorlarmış. Göreve geldiğimiz 2009 yılında, 8 milyon bütçesi, 12 milyon borcu olan bir belediye teslim aldık. Gelir borç oranı %150’ydi. Şimdi ise bütçemiz 88 milyon.

TUT Kİ; ÇATALCA BELEDİYESİ’NİN 80 MİLYON BORCU VAR, SANA NE?

NEDEN O ZAMAN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORSUNUZ?

ÇATALCA BELEDİYESİ’NİN MAL VARLIĞI VE ALACAĞI 500 MİLYON. BUNU NEDEN SÖYLEMİYORSUNUZ?

ÇATALCA’YI ELE GEÇİRMEK AMACINDALAR.

ÇATALCA’YI PARSEL PARSEL SATMAK İSTİYORLAR.

Sizlerden Oy İstiyorum

31 Mart’ta 4 tane oy kullanacaksınız. İlk sandıkta Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacaksınız.  İstanbul’da Sayın İmamoğlu’na oy istiyorum.

İkincisin de Çatalca Belediye Başkanlığı için oy kullanacaksınız. Orada da mührü CHP’ ye basacaksınız.

Oyunuz sizin namusunuzdur, sizin olduğu gibi benim de namusumdur. Sonuna kadar oyunuzu koruyup kollayacağım.

MARTIN SONU BAHAR OLACAK

Bu sene biliyorum ki Kaleiçi Mahallemizde de martın sonunda bahar gelecek.  Hepinize buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: