• CEM KARA: SAVAŞLAR VE GÖZYAŞLARI SON BULSUN

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın eğitime verdiği önem ve hassasiyetle her yıl yüzlerce öğrenci eğitim, spor ve sanat okullarında uzman eğiticiler tarafından çeşitli branşlarda eğitim alıyor.

  • Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 9 yılda, 29 branşta açılan kurslarda, bugüne kadar 11.526 öğrenci eğitim gördü. 2017-2018 eğitim öğretim yılında da halktan gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda 22 branşta kurs açılırken, kursiyerlerin birbirinden güzel çalışmaları açılan sergi ile gözler önüne serildi.

    Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, eşi Nurhan Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Kent Konseyi ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, öğrenci velileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen sergi açılış töreninde, ilk olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşımız okundu.

    Bu yıl 1553 öğrencimiz kurslarımıza katıldı

    Halk oyunları kursu öğrencilerinin muhteşem gösterileri sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sergi açılış konuşması gerçekleştirdi.

    Konuşmasında Başkan Cem Kara, konuklara hoş geldiniz diyerek 9 yıldır açılan kurslar hakkında bilgi verdi. Başkan Kara, bu yıl 1553 öğrencinin kurslarda eğitim gördüğünü belirttiği konuşmasında; “Çok Saygıdeğer Cumhuriyet Başsavcım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Değerli İlçe Başkanı,  Kent Konseyi ve Turizm Derneği Başkanı, çok değerli kursiyerlerimiz, öğrenci velilerimiz, onları Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda yetiştirmeye çalıştığımız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin çok saygıdeğer çocukları, gençlerimiz, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

    Dün bizim için güzel bir gündü. Dostlarımızla hep birlikte İhsaniye’deydik. Hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum, yanan camiyi Çatalca Belediyesi olarak yaptık, tamamladık ve hizmete açtık. Bugün bir alandan bir başka alana geldik. Bir yıldır emek sarf eden çok değerli öğretmenlerimiz sayesinde kursiyerlerimizin ortaya koyduğu eserleri, resimleri, gravürleri, örgüleri, nakışları hep birlikte izleyeceğiz. Bugün ki bölüm, yıl sonu kurslarımızın sadece küçük bir parçası. Bu yıl çok değerli öğretmenlerimizin eşliğinde, 1553 kursiyerimiz ve 22 branşta açtığımız kurslarımızla yola çıktık. Tabii bugün ve devamında kursiyerlerimiz yeteneklerini ortaya koyacaklar, onları izleyeceğiz ama kursların sonu gelmedi. Hepimizce malum, Ramazan ayına giriyor olmamız sebebiyle, etkinliklerimizi yaklaşık 1 ay öne aldık” ifadelerine yer verdi.

    Savaşlar, gözyaşları son bulsun

    Konuşmasının devamında yaklaşan özel günlerle ilgili duygularını belirterek kutlamalarda bulunan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, savaşların sonlanmasını, kan ve gözyaşının artık nihayetlenmesini temenni etti. Başkan Kara konuşmasında;

    “Hafta sonu Anneler Günü. Varlığımızın, birliğimizin, dirliğimizin temeli kadınlarımızın, bütün annelerimizin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum, bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum. Huzur ve sağlık içerisinde nice Anneler Günü diliyorum.

    Yine 1 hafta sonra Ramazan ayını idrak edeceğiz ve arkasından Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Ramazan ayının da ilçemize, ülkemize ve tüm İslam Âlemine ve buradan yayılarak tüm dünyaya, barış getirmesini, huzur getirmesini, savaşların sonlanmasını, kan ve gözyaşının artık nihayetlenmesini temenni ediyorum. İnşallah, huzur içerisinde bir Ramazan ayını ve arkasından bayramı, hep birlikte kutlarız.

    Mayıs ayı, oldukça yoğun geçen bir ay, Ulu Önderimiz, Ulusumuzun Kurucusu, Kurtarıcısı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı Türk Gençliği’ne armağan etti. O nedenle bir hafta boyunca gençlerimizle birlikte, 19 Mayıs’ı ve Gençlik Haftasını kutlayacağız. Şimdiden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

    Bizlere güvendiğiniz için teşekkür ediyorum

    Başkan Kara, konuşmasının son bölümünde kurslara katılan tüm kursiyerlere teşekkür ederek, “Ben belediyemizin 9 yıldır süregelen bu kurslarına katılan, 3 yaşından itibaren her yaş grubundaki tüm kursiyerlerimize, bizlere inandıkları, öğretmenlerimize güvendikleri ve kurslara ilgi gösterdiklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Her çocuğumuzun, her gencimizin, her yetişkinimizin kurslara katılırken farklı bir amacı var. Özellikle okul çağındaki çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesini, onların özgüvenlerinin gelişmesini, arkadaş edinebilmelerini, paylaşabilmeyi öğrenmelerini çok arzu ediyoruz. Umut ediyorum ki açılan bu kurslar, ileride onların yaşamlarına çok büyük katkı sunacak ve özgüvenleri gelişecektir. Yine burada, toplumumuzun bir parçası olan ve bu sergide onların eserlerini de seyredeceğimiz engelli kardeşlerimizi ve onları hayata hazırlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan çok değerli ailelerini, annelerini ve babalarını kutluyorum. Hiç birimiz şunu unutmamalıyız ki, hepimiz günün bir anında engelli olabiliriz. Engelliler toplumumuzun bir parçasıdır. O nedenle, onları hayata tutundurmalıyız, onlara destek olmalıyız, onlara yardımcı olmalıyız. Onlara bu katkıyı sunan ailelerine ve öğretmenlerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    Çalışmaları beğeniyle izlediler

    Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı serginin açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi. Sergide gravür, dikiş-örgü, yetişkin resim, çocuk resim, lise grubu resim kursuna katılan öğrencilerin çalışmaları yanı sıra Çatalca Kaymakamlığı Engelliler Eğitim ve Toplum Desteği Merkezi ile Çatalca Belediyesi Bayram Kıran Çocuk Bakım Evi öğrencilerinin el emeği göz nuru birbirinden güzel çalışmaları yer aldı. Sergiyi gezen konuklar öğrencilerin çalışmalarını hayranlıkla izledi.

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başarılı çalışmalara imza atan kurs öğrencilerini ve eğitmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir