• CHP’DEN ÇIKARMA

    CHP İstanbul İl Örgütü, Sultangazi’de yaşayan vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek için ilçeye akın etti.

  • Cemal Canpolat liderliğindeki CHP İstanbul İl Örgütü, Sultangazi’de taş ocaklarının yarattığı çevre kirliğinden tapu mağdurlarına; esnafın ekonomik problemlerinden işsizliğe kadar birçok konuda vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm yöntemlerini anlattı. Sultangazi’deki programlara İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, il başkan yardımcıları, PM Üyeleri Tuba Ütebay ve Ferihan Karasu ile Sultangazi İlçe Başkanı Mustafa Tiryakioğlu da katıldı.

    TAŞ OCAKLARI ZEHİR SAÇIYOR

    011016chpist-3CHP İstanbul İl Örgütü sabah saatlerinde Cebeci Mahallesi’nde bulunan taş ocaklarının yarattığı çevre kirliliğiyle ilgili eylem yaptı. Cebeci taş ocakları bölgesinde toplanan CHP’liler adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, parti olarak Sultangazi’de bulunan taş ocakları ile ilgili bugüne kadar 100’lerce önerge verdiklerini ancak taş ocağı sorunun çözülmediğini ifade ederek, “4 ay süre veriyoruz. Bugün itibariyle sorunu olağanüstü önergelerle TBMM’ye taşıyacağız. Taş ocakları kapatılacak denildi. Tekrar açıldı. AKP’nin bir çıkarı ve destek veren gruplar var. Belediye bugün biz geleceğiz diye iyi bir iş yapmış yolları sulamış toz olmasın diye. Burada yaşayanların tüberküloz, kanser gibi hastalıklara yakalanma riski var. Büyükşehir’e bu sorunları taşıyoruz ama bu da yetmiyor bu konuyu Meclise taşıyacağız ve kararlı bir şekilde bu mücadelemizi yürüteceğiz” dedi.

    SORUNLAR MECLİSE

    CHP heyeti eylemin ardından CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Sultangazi İlçe Örgütü’nün çalışmaları hakkında bilgi alan İl Başkanı Canpolat, daha sonra Habipler Mahallesi’nde tapu sorunu yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Habibler Mahallesi Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden CHP heyeti, burada yaşadıkları evin tapusunu alamadığı için mağdur olan mahalleleri tek tek dinledi. Habipler Mahallesi sakinleri bugüne kadar AKP’li belediyeye ve hükümete yaptıkları hiçbir çağrıya olumlu yanıt alamadıklarını belirterek isyan etti. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da “1950’den beri sizin sorunlarınızı çözmeyenler başka yerlerde istedikleri araziyi anında kendi yandaşlarına veriyorlar. Bu yetki ellerinde var. Biz bu bölgede oturan vatandaşların tapularının verilmesi için Büyükşehir Belediyesinde, İlçe Belediyesinde bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama bunlar da yeterli değil biz bu konuyu parlamentoya taşıyoruz. Çünkü burada halkın kentsel dönüşümden mağdur edilerek çıkar gruplarının önünün açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Sizin yerinizin rantçılara peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Sizin yanınızda olacağız, gerekirse eylem yapacağız mücadele edeceğiz ama yerlerinizi kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” diye konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir