• CHP’Lİ ALİ GÖKMEN’DEN ALATEPE’YE SERT TEPKİ

    CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin “Esenyurt’u kaybedersek İslam’ı kaybederiz” şeklindeki sözlerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Gökmen, Alatepe’nin iktidarı kaybetme korkusuyla din istismarcılığı yaptığını ileri sürdü.

  • Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bugün gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayısa parti üyesinin yanı sıra adı CHP’den Esenyurt Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçen Çetin Çapan da katıldı.

    Konuşmasının başında eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun daha önce Cumhuriyet’e darbe dediğini hatırlatan Gökmen, şunları söyledi:

    “Esenyurt’umuzun atanmış Belediye Başkanı, Şehitleri Anma Günü’nde yaptığı açıklamalar ile mensubu olduğu köhne zihniyeti çok iyi bir şekilde temsil etmiştir. Ali Murat Alatepe yaptığı açıklamada “Esenyurt’un hiçbirimize ihtiyacı yok ama Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var. Niye var? Esenyurt’u kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz hiçbir yeri kaybetmeyiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz” ifadelerini kullanmıştır. Göreve atandıktan sonra bu görevde kalıcı olamayacağını, bu görevin ağırlığını kaldıramayacağını ve idarecilik zafiyetini her durumda belli eden Alatepe, yaptığı bu açıklama ile bir başka zayıflığını daha ortaya koymuştur. Bu zayıflığın adı iktidarı kaybetme korkusudur!

    Esenyurt’u bir sorunlar yumağına dönüştüren, beraberinde binlerce mağdur yaratan ve ilçeye zulmeden bu zihniyet, halkın artan tepkisi karşısında çaresiz kalmış ve eski başkanı sağlık sorunları bahanesiyle istifa ettirerek yargıdan kaçırmaya çalışmıştır. Halkın sandıkta gereken dersi vereceğini anlayan bu çürümüş zihniyet, yıllardır zorda kalınca başvurdukları yegâne yönteme; Din istismarcılığına bir kez daha sarılmıştır.

    Sormak isteriz, ne demek Esenyurt’u kaybedersek İslam’ı kaybederiz? İslam sizin döneminizde çeşitli cemaatlerin elinde oyuncak edilmedi mi? Devletin tüm birimlerine sırf “alnı secdeye değdi” diye terör örgütü üyeleri sizin döneminizde yerleştirilmedi mi? Siz değil misiniz “ne istediniz de vermedik” diyen? Siz değil misiniz yaşlı gözlerle terör örgütü liderini öven ve ülkeye davet eden? Şunu kimse unutmamalıdır ki, İslamiyet’e en büyük zararı AKP iktidarı ve idarecilerinin bu söylemleri vermektedir. İnanç özgürlüğünün ve demokratik düzenin teminatı bireyler ve partiler değil, Cumhuriyet, demokrasi ve laikliktir.

    Tekrar ve önemle belirtmek isteriz ki, bugün geldiğimiz aşamada Esenyurt Belediye Başkanı’nın bu açıklamayı yapmasındaki tek sebep tek adama yaranma kaygısıdır. AKP iktidarı çok iyi bilmektedir ki, yıllarca gerek ilçemizde gerekse tüm Türkiye’de yaptıkları idarecilik hatalarının bedelini bu halk ödemiştir ve ödemektedir. İlçemizin bugün içinde bulunduğu tüm sorunların sebebi bu zihniyetin yönetim anlayışıdır. Önce Necmi Kadıoğlu’nun şimdi ise Ali Murat Alatepe’nin dine sarılarak halkın dini duygularını istismar etme çabası bundandır. Ancak, halkımız bu oyunlara gelmeyecek ve bu istismarcılara gereken dersi sandıkta verecektir. CHP kazanınca hırsızlar, yolsuzlar, halkın dini duygularını istismar edenler ve halka zulmedenler kaybedecek, kazanan ise halkın bizzat kendisi olacaktır.

    Yerel yöneticilik meziyetlerinden ve inanca saygıdan uzak bu zihniyete gereken dersi sandıkta vereceğimize inanıyoruz. İnsana, doğaya saygılı, kaliteli ve huzurlu bir şehir yaşamı için Cumhuriyet Halk Partisi tüm il ve ilçe örgütleri ile İstanbul’u ve Esenyurt’u yönetmeye hazırdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir