ALTIN 2.242,23-0,04%
BITCOIN 2077131-5,64%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHPLİ HASAN ŞEKER, TEPKİLERE RAĞMEN İSTİFA ETMEDİ

CHPLİ HASAN ŞEKER, TEPKİLERE RAĞMEN İSTİFA ETMEDİ

ABONE OL
20 Şubat 2019 20:43
CHPLİ HASAN ŞEKER, TEPKİLERE RAĞMEN İSTİFA ETMEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Avcılar’da sular durulmuyor. Dün meclis üyelerinin aday listesinin ardından yaşanan kaosa bugün bir yenisi daha eklendi. CHP Avcılar İlçe Başkanı Hasan Şeker’in verdikleri listenin değiştirilmesinin ardından Şeker, parti yöneticilerine zehir zemberek açıklama yaparak olağanüstü öğüt toplantısı çağrısında bulundu. Bugün CHP Avcılar İlçe Başkanlığı’na toplanan ilçe örgütü mevcut İlçe Başkanı Hasan Şeker ve CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli’nin istifasını beklerken listenin arkasında duran başkanlara örgütten tepki geldi. 1 saati aşan toplantıda örgüt üyeleri ‘sözümüzü geçiremiyorsak burada ne işimiz var’ diyerek sitemde bulundular

TURAN HANÇERLİ’DEN AYRI AÇIKLAMA

İlçe’deki toplantı öncesi seçim koordinasyon merkezinde açıklama yapan, Avcılar Belediye Başkan Adayı Av. Turan Hançerli, “Çeşitli kişilerin yanlış tutumuyla bizim hedeflediğimiz meclis üyesi aday listesi gerçek olmadı. Başka bir liste verildi. Ama bu liste de bizim listemiz. Biz ne olursa olsun birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve inanıyorum ki başaracağız” dedi. Hançerli açıklamanın artından örgüt toplantısına katıldı.

Hasan Şeker ne demişti?

ÖRGÜTÜMÜZE ve AVCILAR KAMUOYUNA

19 Şubat 2019 Pazartesi günü, 31 Mart Yerel Seçimleri için Avcılar İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen CHP Avcılar Belediye Meclisi Adayları Listesi, İlçe Başkanı olarak benim, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizin ve Belediye Başkan Adayımız Turan Hançerli’nin onayı olmadan verilen, Avcılar’ı temsil etmeyen, altında imzamız olmayan bir listedir.

Avcılar Belediye Başkan Adayımız Turan Hançerli ile birlikte, üzerinde günlerce çalışarak, Avcılar mahalle örgütlerinin, Avcılar’daki sivil toplum kuruluşlarının ve ittifak içerisinde olduğumuz bağımsız grupların ve siyasi partilerin görüşlerini alarak bir meclis listesi oluşturmaya çalıştık. Avcılar’a öbeklenmiş rant gruplarını ve meclis üyeliği için milyonlarca lira teklif eden adayları listemizin dışında bırakmayı ilke edindik. Seçimi kazanacak; Avcılar’ı Türkiye’ye örnek olacak bir toplumcu-kamucu belediye hedefimizin lokomotifi yapacak belediye meclis listemizi onaylatmak üzere Pazar günü öğlen saatlerinde Genel Merkezimize ulaştık.

İki gün boyunca, genel merkezde, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul listelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından çeşitli gerekçelerle bekletildik, oyalandık. İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun, listeyi alıp, “gece saatlerinde sizi görüşmek üzere çağıracağız” demesine rağmen, bir daha listeyi görüşmek üzere bir muhatap bulamadık, çağrılmadık. Bugün sabah saatlerinde İl Başkanı’na listeyi sorduğumuzda “Listenizi İstanbul’a gidince görürsünüz” cevabını aldık.

Kamuoyuna yansıdığı gibi, Biz Ankara’da genel başkan yardımcıları tarafından bekletilirken; İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ında içinde olduğu bir organizasyonla, Başakşehir ilçemizden üçüncü bir şahıs yetkilendirilerek Avcılar İlçe Seçim Kurulu’na CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeleri listesi teslim edildi.
Listenin teslim edildiği bilgisinin ulaşmasının ardından; grup toplantısı konuşması sonrasında, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na “İlçe Başkanlığımızın ve Belediye Başkan Adayımızın onayı olmadan, İl Başkanı ve Genel Başkan yardımcıları tarafından bir liste hazırlandığını ve bu listenin İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildiğini.” anlattık. Genel Başkan’ın “Bunu düzeltelim” demesine ve görevlendirmesine rağmen Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı listeyi yenilemek için herhangi bir girişimde bulunmadı.

Sonuç olarak;
Bu liste Avcılar örgütünün onayını taşımayan bir listedir. Partimizin il başkanı ve sorumlu genel başkan yardımcıları, ilçe başkanını ve belediye başkan adayını 3 gün genel merkez binasında bekletip “Görüşeceğiz, bekleyin” derken, adayın ve ilçe başkanının bilgisi dışında bir listeyi ilçe seçim kuruluna teslim ettirmiştir.
Birçok hukuki ve etik sorun taşımaktadır. Örgüt ve adayla ortaklaşarak belirlediğimiz ilkelere aykırı bir listedir.
Avcılar İlçe Başkanı olarak bu listeyi kabul etmem ve onaylamam mümkün değildir.
“Temiz Toplum, Temiz Siyaset “ şiarıyla, Cumhuriyetimizin son kalesi Cumhuriyet Halk Partisi’ni rant gruplarına teslim etmemek adına giriştiğimiz mücadelemizde, bundan sonraki yol haritamızı Avcılar örgütümüzle birlikte çizeceğiz.
Durumu birlikte değerlendirmek, doğru kararı birlikte vermek üzere, Avcılar örgütümüzü yarın saat 17.00’de Avcılar ilçe binamızda yapacağımız Olağanüstü Örgüt Toplantısı’na çağırıyorum.

Saygılarımla…

Hasan Şeker, CHP Avcılar İlçe Başkanı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: