• ÇİĞ KÖFTE FESTİVALİ

    Küçükçekmece Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda düzenlenen Çiğ köfte Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 

  • Bu yıl ilk kez düzenlenen ve Doğu ve Güneydoğu illerinin en önemli lezzeti olan Çiğ köfte Festivali’ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşların, uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde, dev tepsilerde yoğrulan 1500 kg’lık çiğköfte ve Bitlis yöresine ait içli köfte ayran eşliğinde 12 bin kişiye ikram edildi.  


    AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katıldığı festivalde protokol üyelerinin çiğ köfte yoğurduğu anlar renkli görüntülere sahne oldu. Protokol, vatandaşlara da çiğ köfte ikram etti. 

    “FARKLILIKLAR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ”

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker, vatandaşlara; “Bu güzel ilçe Rumeli’den, Anadolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e, Doğu Anadolu’dan Ege’ye Türkiye’nin bütün unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Birçok farklı kültürü bünyesinde taşıyan bir ilçe Küçükçekmece. Bu farklılık bizi zenginleştiriyor. İyi ki varsınız. Bugün burada Güneydoğu bölgemize ait çiğköfte ve içli köfte festivali var. Rumeli’de Güneydoğu’da bu lezzet coğrafyasının bir parçası. Başkan Karadeniz’e bizi burada buluşturduğu için teşekkür ederiz. Biz bütün kültürel değerlerimizle doğusuyla batısıyla kardeşiz. Güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa etmenin çabasındayız. Daha çok güçlü olmamız Türkiye’nin sistemin güçlendirilmesiyle mümkündür. 16 Nisan Türkiye’yi güçlendirme çabası ve gayretidir” sözleriyle seslendi.
    AK Parti Milletvekili Serap Yaşar ve Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya’da festivallerin birlik ve beraberliğe katkısından söz ederek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti. 

    “KARDEŞLİĞİMİZ HİÇ BİTMESİN”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “15 Temmuz Şeref Meydanı’nda önemli bir festivale daha ev sahipliği yapıyoruz. Bu meydanda sizlerle birlikte acılarımıza yas tuttuk. Şimdi bu meydanda ortak coşkumuzu, şenliğimizi birlikte yaşıyoruz. Milletleri millet yapan ortak değerleridir. Güneydoğu’nun muhteşem lezzetini birlikte yoğurduk. Kardeşliğimizi hiçbir şey gölgeleyemez. Bizlerin, birinci görevi Küçükçekmecelileri birbirine sevdirmektir. Bütün insanlarımızın bir araya gelmesi, bizi son derece memnun ediyor. Bu kardeşlik havasına yaptığınız katkıdan dolayı, Küçükçekmece’de selamın ve barışın çoğalması adına gösterdiğiniz gayretler için hepinize teşekkür ederim. Küçükçekmece’de dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kapalı pazar yerlerimiz çok yakında hizmete girecek. 5 sosyal tesisimiz de çok yakında Küçükçekmecelilerle buluşacak. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Kardeşliğimiz hiç bitmesin” diye konuştu. 

    VATANDAŞLARLA HALAYLARLA EĞLENDİ

    Festivalde, yöresel sanatçılar Selahattin Alpay, İsmail Hazar, Münevver Özdemir, Bekir Çiçek Doğu ve Güneydoğu yöresine ait türküler seslendirerek, müzik ziyafeti sundu. Etkinlikte, Şanlıurfa Sıra Gecesi Ekibi de sahne aldı. Vatandaşlar, türkülere halaylarla eşlik ederek, gönüllerince eğlendi. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir