• ÇOCUKLAR MARATONDA TER DÖKTÜ

    Başakşehir'de Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çocuk Maratonu renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce çocuğun katıldığı yarışlarda anne ve babalar da çocuklarıyla birlikte ter döktü. 

  • Başakşehir Belediyesi, her yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan Dünya Çocuk Günü’nde Çocuk Maratonu düzenledi. “Geleceğe Koşuyoruz” sloganı ile yapılan etkinlikte, 3 bin çocuk aileleriyle koştu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu otopark alanında gerçekleştirilen ve ilki düzenlenen maraton oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Bazı anne babalar çocuklarını kucaklarına alıp koşarken bazıları da çocuk arabasında bebeği ile beraber koştu. Toplamda 10 bini aşkın kişinin katıldığı etkinlikte çocuklar için oyun ve etkinlik alanları da kuruldu.

    Aileler her yıl yapılmasını istiyor

    0-13 yaş grubu arasındaki çocukların aileleri ile katıldığı etkinliğin amacı ise çocukların yarıştırılması değil, çocuklara “Maraton Bilinci” ve “Spor Kültürü” aşılama olarak açıklandı. Çocuklarıyla beraber koşan anne ve babalar, çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirdiklerini ve etkinliğin her yıl yapılmasını istedi.

    Engelli kızıyla beraber koştu

    Maratona down sendromlu kızı ile birlikte katılan İsmail Coşkun, “Oğlum ve kızımla katıldım. Kızım down sendromlu. Onu bu etkinliklerin içinde engelli olduğunu unutturup, sosyal bir insan olarak yetiştirmek için bu etkinliğe katılmaya karar verdim. Aynı zamanda çocuklarımızla iyi bir vakit geçirdiğimiz için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Böyle etkinlikleri bütün belediyelerin, kurumların yapmasında fayda gördüğüme inanıyorum” dedi.

    “Maratona katılan her çocuk maratonun kazananıdır”

    Maratona Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. İlkini yaptıkları maratona katılımın beklenenden güzel olduğunun ifade eden Başkan Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
    “İnşallah geleneksel hale getirip her sene bunu yapacağız. Güzel katılım oldu. Başlangıç olarak yaklaşık 10 bin katılım var. Bu bizim gelecekte yapacağımız maratonlar için iyi bir başlangıç. Maratonda çocukları yarıştırıp, kazananlar ve dereceye girenlerden daha ziyade bu organizasyonun amacı çocukları spora alıştırmak, sporu sevdirmek. Maratona katılan bütün çocuklara diyoruz ki, katılmakla başardınız. Maratona katılan her çocuk maratonun kazananıdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir