• ÇOCUKLAR MECLİSTE

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünya üzerinde farklı dil, din, ırk ve kültürlerin bulunduğunu belirterek; "Ancak bu güzelliği yaşayabilmek için demokrasi denen o evrensel düşünce içerisinde tahammülü, sevgiyi ve bireylerin hak ve özgürlüklerini ön plana çıkartacaksınız. O çeşitlilik, farklılıklar bizim esasında yaşam kaynağımızdır" diye konuştu.

  • Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Avrupa Yerel Yönetimler Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumuna katıldı.  

     “Geçmişte ırk diye bir kavram yoktu” 

    Mecliste konuşan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Gören, çocuk meclisi olarak, Yerel Demokrasi Haftası kapsamında farklı kültürlere ve farklı düşüncelere sahip olan kişilerin bir arada yaşamalarının bir zenginlik olduğunu vurgulamayı amaçladıklarını belirterek; “Yerel Demokrasi Haftası’ndaki amaç farklı milletlerin ve farklı düşüncelere sahip insanların bir arada yaşayabildiğini gösterebilmektir. Önemli olan şeyin ırk, dil ve din değil de, fikirler, misyon ve vizyon olduğunu anlatabilmektir. Geçmişte hepimiz beraberdik ve aslında eskiden ırk diye bir kavram da yoktu. Irkların milletlerin bütünleşmesiyle ortaya çıktığını da hepimiz biliyoruz. Yani hepimiz farklı ailelerden, farklı kültürlerden geliyoruz. Bizler birbirimizi anlıyor, dışlamıyor ve saygı gösteriyoruz. Birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz. Bu da bizi gerek bilim olarak, gerek gelişim olarak, gerekse medeniyet olarak zenginleştiriyor. Çocuk Meclisi Olarak bizler, Büyükçekmece’de hep birlikte yaşamaktan dolayı da çok mutluyuz” diye konuştu.

    “Hak ve özgürlüklere tahammül etmeliyiz”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi’nin, Yerel Demokrasi Haftası kapsamındaki  hitabını çok anlamlı ve çok önemli bulduğunu belirterek,  “Avrupa demokrasisinin geliştirilmesi bakımından, Yerel Demokrasi Haftası adı altında kültürlerin, yaşantı biçimlerinin şekillenmesi ve bu konudaki söylemler ön plana çıkartılıyor. Dil, inanç, ırk, kültür gibi değişik kulvarlarda olsanız dahi demokrasiyi özümsediğiniz zaman, birbirinize tahammül ettiğiniz zaman, hayatınıza mutluluk katan bir oluşumun ortaya çıktığını görebilirsiniz. Değişik dil, din, ırk, renk, kültür hepsi bu dünyada var. Ancak bu güzelliği yaşayabilmek için demokrasi denen o evrensel düşünce içerisinde tahammülü, sevgiyi ve bireylerin hak ve özgürlüklerini ön plana çıkartacaksınız. Birbirimize tahammül ettiğimiz zaman, bireylerin hak ve özgürlüklerine tahammül ettiğimiz zaman o çeşitlilik, farklılıklar bizim esasında yaşam kaynağımızdır” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir